«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε με τον Πούτιν» δηλώνει η ΥΠΕΞ της Γερμανίας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε χθες Σάββατο ότι δεν βλέπει στο εγγύς μέλλον καμία βάση για διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σχετικά με την Ουκρανία.

 

«Μακάρι να μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε. Στην παρούσα φάση δεν έχει σημασία τι θα θέλαμε, αλλά πώς θα αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα», είπε η Μπέρμποκ σε κοινή συνέντευξη με τον ουκρανό πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή πυγμαχίας Βλαντίμιρ Κλίτσκο, όταν ρωτήθηκε για το εάν θα ήταν δυνατή η διαπραγμάτευση με τον ισχυρό άνδρα του Κρεμλίνου.

Η συνέντευξη δόθηκε για λογαριασμό των γερμανικών εφημερίδων Bild και Die Welt, καθώς και του αμερικανικού περιοδικού Politico.

 
 

Η επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επεσήμανε ότι πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία είχαν καταβληθεί διπλωματικές προσπάθειες για να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης. «Η απάντηση σε αυτές ήταν 100.000 στρατιώτες να εισβάλουν» στην Ουκρανία, είπε η Μπέρμποκ.

Η Ουκρανία πρέπει να μπορέσει να ξανακερδίσει την ειρήνη, τόνισε. «Αυτό θα γίνει μόνο εάν σταματήσει αυτός ο κτηνώδης, επιθετικός πόλεμος της Ρωσίας, εάν οι ρώσοι στρατιώτες αποχωρήσουν από το ουκρανικό έδαφος και σταματήσουν οι καθημερινές επιθέσεις με drones, πυραύλους και βόμβες στην Ουκρανία», συμπλήρωσε η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

 
 
TAGS: