Ο Τσαβούσογλου έδειξε χάρτη με την τουρκική υφαλοκρηπίδα μέχρι την Κρήτη!

tsa1.jpg
0
0
0
s2smodern

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η πολιτική ισότητα και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη και, σε αυτή τη βάση, η Άγκυρα δεν αποκλείει κανένα μοντέλο λύσης. Στο ζήτημα των γεωτρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε συνέδριο στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ανέφερε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων ανά πάσα στιγμή και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Είπε επίσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι η πολιτική ισότητα και ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων είναι απαραίτητη και, σε αυτή τη βάση, η Άγκυρα δεν αποκλείει κανένα μοντέλο λύσης. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε εποικοδομητικές και με καλές προθέσεις τις προτάσεις που υπέβαλαν οι Τουρκοκύπριοι. «Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο λύσης. Θέλουμε μια λύση win-win για την Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. \ «Στην υφαλοκρηπίδα μας μετά το γεωτρύπανο μας το Fatih, ξεκίνησε τις εργασίες του και το Yavuz. Δεν θα επιτρέψουμε καμία δραστηριότητα που δεν περιλαμβάνει συμφέροντα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων. Eπιθυμία μας είναι το δίκαιο μοίρασμα του πλούτου. Η ΕΕ η οποία είναι μια πολιτική ένωση δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν δικαστήριο.

Η Κύπρος είναι εθνικό μας ζήτημα. Δεν αποκλείουμε κανένα μοντέλο επίλυσης του Κυπριακού όπως και δεν επιβάλλουμε κανένα μοντέλο. Από την άλλη δεν υποστηρίζουμε να κάτσουμε στο τραπέζι μόνο για να κάτσουμε», είπε στη διάρκεια της ομιλίας του ενώ προκάλεσε αίσθηση ο χάρτης που προβαλλόταν πίσω του και εμφανιζόταν η υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να φτάνει μέχρι την Κρήτη!

Ετικέτες: Τουρκία Εκδήλωση Προκλήσεις Κρήτη Χάρτης Τσαβούσογλουe-genius.gr ...intelligent web software