x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι ΗΠΑ παρέδωσαν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ουκρανία έχει παραλάβει πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν στην Ουκρανία τέτοιου είδους πυρομαχικά.     

 

Ο Βαλέρι Σέρτσεν, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της μονάδας «Τάβρια» στην νότιο Ουκρανία, επιβεβαίωσε  τις δηλώσεις που έκανε στο CNN ο διοικητής της μονάδας  «Τάβρια», στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάφσκι , ότι η Ουκρανία μόλις παρέλαβε πυρομαχικά διασποράς αλλά δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη.

Τα πυρομαχικά διασποράς είναι «στα χέρια των αμυντικών μας δυνάμεων», δήλωσε ο Σέρτσεν στην ουκρανική τηλεόραση χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.        

 
 

«Μόλις τα παραλάβαμε, δεν τα έχουμε χρησιμοποιήσει ακόμη , αλλά μπορούν να αλλάξουν ριζικά (το πεδίο της μάχης). Ο εχθρός επίσης αντιλαμβάνεται, ότι αποκτώντας τέτοια πυρομαχικά θα έχουμε ένα πλεονέκτημα. Ο εχθρός θα εγκαταλείψει εκείνο το τμήμα του εδάφους όπου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν» δήλωσε ο στρατηγός Ταρνάφσκι.     

Ο Ταρνάφσκι  δήλωσε ότι η ανώτερη ηγεσία του ουκρανικού στρατού θα αποφασίσει για τις «περιοχές του εδάφους όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν», σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό όπλο».

 

Ο Ταρνάφσκι υπογράμμισε τους περιορισμούς στη χρήση των πυρομαχικών, λέγοντας ότι η χρήση τους απαγορεύεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ακόμη και αν αυτές καταλαμβάνονται από ρωσικές δυνάμεις.

«Οι Ρώσοι πιστεύουν ότι θα τα χρησιμοποιήσουμε σε όλες τις περιοχές του μετώπου. Αυτό είναι πολύ λάθος, Αλλά οι ίδιοι ανησυχούν πολύ» πρόσθεσε.   

 

Οι  Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στις 7 Ιουλίου ότι θα στείλουν στο Κίεβο πυρομαχικά διασποράς ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων που αποσκοπεί να διασφαλίσει ότι οι ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία πριν από σχεδόν 17 μήνες δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την ουκρανική αντεπίθεση.

Τα πυρομαχικά διασποράς έχουν απαγορευθεί σε περισσότερες από 100 χώρες. Συνήθως τα εν λόγω πυρομαχικά  απελευθερώνουν μεγάλο αριθμό μικρότερων βομβών που μπορούν να σκοτώσουν αδιακρίτως σε μεγάλη περιοχή. Όσες δεν εκρήγνυνται αποτελούν κίνδυνο για δεκαετίες.

Η Ουκρανία δηλώνει ότι θα κάνει χρήση των πυρομαχικών διασποράς μόνο για να απελευθερώσει τα εδάφη της και δεν θα τα χρησιμοποιήσει σε αστικές περιοχές. Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επανέλαβε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ την Τετάρτη την δέσμευση της Ουκρανίας στο ζήτημα αυτό.

Η Ρωσία, η Ουκρανία και οι ΗΠΑ δεν έχουν υπογράψει την συνθήκη για τα πυρομαχικά διασποράς, η οποία απαγορεύει την παραγωγή, την αποθήκευση, τη χρήση και τη μεταφορά των όπλων αυτών.

Την αντίθεση τους στην απόφαση να σταλούν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία εξέφρασαν η Ισπανία και ο Καναδάς, ενώ η Βρετανία δήλωσε ότι είναι μέρος της συνθήκης που αποθαρρύνει την χρήση των όπλων αυτών. Ορισμένοι Δημοκρατικοί βουλευτές επίσης εξέφρασαν την ανησυχία τους. Η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ καταδίκασε την απόφαση.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software