x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Αποφασιστική αντίδραση» υπόσχεται η Κίνα στις κινήσεις του ΝΑΤΟ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Κίνα εναντιώνεται σθεναρά στις «κινήσεις του NATO προς ανατολάς, στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού» και προειδοποιεί πως οποιαδήποτε ενέργεια απειλήσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της θα αντιμετωπιστεί «αποφασιστικά», σύμφωνα με ανακοίνωση της διπλωματικής αντιπροσωπείας της χώρας στην ΕΕ.

 

Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε αργά χθες Τρίτη το βράδυ από την αντιπροσωπεία, υπογραμμίζεται ιδίως πως η κινεζική κυβέρνηση απορρίπτει τις αναφορές σ’ αυτήν στο πλαίσιο της συνόδου του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στο Βίλνιους της Λιθουανίας και ότι θα προασπίσει την εθνική της κυριαρχία, την εθνική της ασφάλεια και την ανάπτυξή της.

«Σε οποιαδήποτε ενέργεια θέσει σε κίνδυνο τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Κίνας θα δοθεί αποφασιστική απάντηση», προστίθεται.

 

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ έκρινε μιλώντας σε δημοσιογράφους στη σύνοδο χθες Τρίτη πως η Κίνα εγείρει ολοένα μεγαλύτερη πρόκληση για τη βασισμένη σε κανόνες διεθνή τάξη, καθώς «αρνείται να καταδικάσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία», «απειλεί την Ταϊβάν» και «μεγεθύνει τον στρατό της». «Ο εκσυγχρονισμός του κινεζικού πυρηνικού οπλοστασίου δεν έχει προηγούμενο» και δεν επιδεικνύεται «ουδεμία διαφάνεια», συνέχισε ο Νορβηγός.

Οι σύμμαχοι και οι εταίροι τους συμφώνησαν εξάλλου να συνεργαστούν για να «προστατευθούν από την εξαναγκαστική συμπεριφορά» του Πεκίνου, σημείωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ.

 

Στη σύνοδο της συμμαχίας προσκλήθηκαν και συμμετέχουν οι ηγέτες της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Η ανακοίνωση της κινεζικής αντιπροσωπείας κατηγορεί  το NATO πως αψηφά τα γεγονότα, διαστρεβλώνει εσκεμμένα τις θέσεις και τις πολιτικές της Κίνας και τη κατασυκοφαντεί.

 

Ακόμα, αναφέρει πως οι επανειλημμένες αναφορές στο ότι το NATO είναι «πυρηνική συμμαχία» θα επιδεινώσουν τις εντάσεις στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, κάτι που ανησυχεί ιδιαίτερα το Πεκίνο.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software