x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ποινή φυλάκισης 8 ετών στον Δημήτρη Φουρλεμάδη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σε 8 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δημήτρης Φουρλεμάδης που δικαζόταν γιατο κακούργημα της υπεξαίρεσης κατ’ εξακολούθηση με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου (καταδίκη που τον έφερνε αντιμέτωπο μέχρι και με ισόβια κάθειρξη) και το κακούργημα της απλής απιστίας στην υπηρεσία, καθώς οι δικαστές υιοθέτησαν την εισαγγελική πρόταση και προχώρησαν σε κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απιστία στην υπηρεσία, με την επιβαρυντική διάταξη του ν.1608/1950.

 

Το βασικό σκέλος της κατηγορίας αφορούσε σε προκαταβολή επιχορήγησης, ύψους 5,6 εκατομμυρίων ευρώ (οι 500.000 ευρώ επεστράφησαν από τον κ. Φουρλεμάδη) που δόθηκε από το ΥΠΕΞ το 2005 για ανθρωπιστική βοήθεια σε Ζιμπάμπουε, Ερυθραία και Μαλάουι.

Οταν το ΥΠΕΞ ζήτησε από τη ΜΚΟ πίσω τα 5,6 εκατομμύρια επειδή το πρόγραμμα δεν εκτελέστηκε, η Αλληλεγγύη δανείστηκε το ποσό από τον εφοπλιστή Νίκο Φράγκο για να το επιστρέψει στο Δημόσιο. Και αμεσως μετά εξόφλησε το δάνειο στον εφοπλιστή, δίνοντας του τα χρήματα της νέας επιχορήγησης από το ΥΠΕΞ.

 
 

Το πρόγραμμα με τα κατεψυγμένα κοτόπουλα και πάλι δεν εκτελέστηκε ενώ ποσότητα τους εντοπίστηκε αλλοιωμένη και κατασχέθηκε.

Ο  Φουρλεμάδης είχε χειροτονηθεί και ιερέας από τον Πατριάρχη Ρουμανίας Δανιήλ.

 

Σήμερα είναι γενικός διευθυντής του Ομίλου Παραπολιτικών.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software