Δένδιας στη Βουλή: 3 συν μία Belharra στα εξοπλιστικά, «κλάδο ελαίας» στην Τουρκία και ακόμη περισσότερη «κοινωνική προσφορά» από τις ΕΔ!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Κλάδο ελαίας» εξακολουθεί να προσφέρει η Ελλάδα στην Τουρκία, γιατί «επιθυμούμε τις καλές σχέσεις με τη γειτονική χώρα, όπως πιστεύουμε θέλει και ο τουρκικός λαός», είπε ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.

Για όλα αυτά τάχθηκε υπέρ «των ανοιχτών διαύλων».

 
 

Για το προσωπικό των ΕΔ επικέντρωσε την ομιλία του στο θέμα των συνθηκών διαβίωσης τους, αφήνοντας να εννοηθεί  ότι θα γίνουν προσπάθειες ώστε μέσω της αξιοποίησης της περιουσίας των ΕΔ να επιλυθούν στεγαστικά προβλήματα του προσωπικού. Φωτογράφισε κατά κάποιο τρόπο την προσπάθεια που είχε γίνει και επί υπουργίας Πάνου Καμμένου.

Στα εξοπλιστικά ο κ. Δένδιας το μόνο νέο που παρουσίασε είναι ότι πάμε για τέταρτη φρεγάτα Belharra, αφού δεν έκανε καμία αναφορά σε άλλα προγράμματα του ΠΝ και αναφέρθηκε μόνο στις «3 συν μία Belharra». Ανακοίνωσε την προοπτική αγοράς 40 F-35! Δεν είπε που θα βρεθούν τόσα χρήματα.

 

Μίλησε για «επικαιροποίηση πολιτικής εθνικής ασφάλειας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία». Ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι γνωστός και είναι ένας. Έχει όνομα και λέγεται Τουρκία. Όλα τ΄  άλλα είναι δευτερεύοντα και ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη το έχει καταλάβει και δεν έχει παρασυρθεί στην λογική του «προκεχωρημένου φυλακίου» του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα έχει υπαρκτό, καθημερινό και θανάσιμο κίνδυνο να αντιμετωπίσει και δεν χρειάζεται να «βάζει μπροστά» τις προτεραιότητες Αμερικανών και Ευρωπαίων.

Μίλησε για αξιοποίηση διεθνών ερεισμάτων που έχει πλέον η χώρα και  δημιουργούν νέες δυνατότητες. Καλές σχέσεις έχουμε, ερείσματα δεν βλέπουμε πουθενά και αρκεί η ανάγνωση του διεθνούς Τύπου για να διαπιστωθεί ότι όλοι μιλούν με την Τουρκία, πολλοί την βοηθούν ,κάποιοι ετοιμάζονται να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους κι εμείς το μόνο που παίρνουμε είναι λόγια και συμβουλές του τύπου «βρείτε τα».

 

Το καλύτερο το είπε για την αμυντική βιομηχανία. Μίλησε για ενίσχυση της με την αξιοποίηση συνεργασιών με βιομηχανίες του εξωτερικού! 15 δις με απ ευθείας αναθέσεις συμφώνησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όπως θα έχει ενημερωθεί ο κ.Δένδιας η ελληνική αμυντική βιομηχανία πήρε ψίχουλα. Ελπίζουμε τουλάχιστον να εκμεταλλευθούν τις ανάγκες των Ευρωπαίων σε πυρομαχικά και να διασώσουν τα ΕΑΣ.

Τέλος μίλησε για την «αναδιαμόρφωση της  δομής των Ενόπλων Δυνάμεων για να μπορούν να βοηθήσουν τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας , να ενισχύσουν την κοινωνική τους δράση»! Πόση κοινωνική δράση θα αναλάβουν επιτέλους οι Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν είναι πρόσκοποι, είναι Ένοπλες Δυνάμεις και αυτό που θα πρέπει να μας απασχολεί είναι αναβάθμιση της μαχητικής τους ικανότητας με «σύγχρονα μέσα» όπως είπε ο κ.Δένδιας. Γι΄  αυτό το τελευταίο θα πρέπει να κάνει μια κουβέντα με τον Α/ΓΕΕΘΑ ο οποίος δείχνει να έχει μείνει στις επιχειρήσεις της Νορμανδίας…

TAGS: