Συνομιλίες Λαβρόφ - Τσαβούσογλου: Στόχος η σύσταση νέου Συντάγματος στη Συρία

000_1F73VX.jpg
0
0
0
s2smodern

Στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας και Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ, αντίστοιχα, βρέθηκε το Συριακό. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να συσταθεί το ταχύτερο δυνατόν η επιτροπή για τη σύνταξη του νέου Συντάγματος της Συρίας. Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2018 στο Σότσι, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν καταλήξει σε συμφωνία να δημιουργήσουν έως τις 15 Οκτωβρίου αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη σε βάθος 15-20 χιλιομέτρων έως τη γραμμή που θα χωρίζει τον κυβερνητικό στρατό της Συρίας και την ένοπλη αντιπολίτευση. Ωστόσο η Άγκυρα είχε ζητήσει πρόσθετο χρόνο για να ξεκινήσει τις περιπολίες, καθώς δεν μπορούσε τότε να εγγυηθεί ότι θα υπάρξει ασφαλής κατάσταση.

Στις 8 Μαρτίου το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο τουρκικός στρατός άρχισε τις περιπολίες στο Ιντλίμπ στο πλαίσιο των συμφωνιών με τη Ρωσία.

Ετικέτες: Τουρκία Συρία Σύνταγμα Ρωσία Λαβρόφ Συνομιλία Στόχος Τσαβούσογλου Σύστασηe-genius.gr ...intelligent web software