Υπό διάλυση ο ΣΥΡΙΖΑ – Παραιτήθηκε και η Πόπη Τσαπανίδου!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα από την ηγεσία του κόμματος, καθώς το απόγευμα της Πέμπτης (6/7) υπέβαλλε την παραίτησή της και η Πόπη Τσαπανίδου. 

 

Η εξέλιξη θεωρείται αναμενόμενη μετά την συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε όπως είχε γίνει γνωστό η Πόπη Τσαπανίδου φέρεται να είχε υποβάλει την παραίτησή της από την θέση αυτή και μετά το αποτέλεσμα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης του Μαΐου.

 
 

Στις εκλογές του Ιουνίου η Πόπη Τσαπανίδου δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε μόλις 3 βουλευτές Επικρατείας και η ίδια ήταν στην τέταρτη θέση.

 
 

Αποτέλεσε επιλογή του Αλέξη Τσίπρα

Η Πόπη Τσαπανδίου αποτέλεσε επιλογή του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πριν τις φετινές εκλογές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήθελε να προσδώσει αέρα ανανέωσης στη «βιτρίνα» του κόμματος, ενώ παράλληλα και ο Νάσος Ηλιόπουλος ήθελε να διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στην Α’ Αθηνών.

 

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, ο –τέως, πλέον– Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε ξεκάθαρο στο μυαλό του, τι ακριβώς ήθελε, επιμένοντας στην προοπτική πως ο νέος ή η νέα εκπρόσωπος θα έπρεπε να έχει τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Πρώτον, να είναι γνώριμο πρόσωπο από τον χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Δεύτερον, να μην είναι ταυτισμένος με τον κομματικό μηχανισμό· και τρίτον, να είναι γυναίκα. Η πρώτη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ήταν η Π.Τσαπανίδου, με τον «γάμο» να ανακοινώνεται επισήμως την 28η Δεκεμβρίου 2022.

TAGS: