x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

US Navy: Εμπόδισε το Ιράν να καταλάβει 2 δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν – Το ένα πλοίο ήταν ελληνόκτητο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανακοίνωσε, χθες, ότι απέτρεψε το Ιράν από την κατάσχεση δύο εμπορικών δεξαμενόπλοιων στον Κόλπο του Ομάν. Η αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία Chevron είπε ότι ένα περιστατικό αφορούσε το Richmond Voyager, ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς αργού που διαχειρίζεται η ίδια και ότι το πλήρωμα ήταν ασφαλές.

Ένα σκάφος του ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού πυροβόλησε κατά τη δεύτερη απόπειρα κατάσχεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πέμπτου Στόλου του Ναυτικού, Τίμοθι Χόκινς. Και τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε ύδατα μεταξύ Ιράν και Ομάν. Η βρετανική εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey δήλωσε ότι ένα πολεμικό πλοίο με μια πολυεθνική ομάδα βρισκόταν στην περιοχή εκείνη τη στιγμή και ζήτησε από το ιρανικό ναυτικό να «παύσει την παρενόχληση» στα εμπορικά πλοία. Η εταιρεία ναυτιλιακής ασφάλειας Ambrey είπε ότι ένα πλοίο ήταν πετρελαιοφόρο με σημαία Μπαχαμών, το οποίο ήταν ελληνικής ιδιοκτησίας και το διαχειριζόταν αμερικανική εταιρεία. Από το 2019, έχει σημειωθεί μια σειρά επιθέσεων στη ναυτιλία σε στρατηγικά ύδατα του Κόλπου σε περιόδους έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν. Το Ιράν κατέσχεσε δύο πετρελαιοφόρα μέσα σε μια εβδομάδα, λίγο περισσότερο από ένα μήνα πριν, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Περίπου το ένα πέμπτο της παγκόσμιας προσφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου διέρχεται από τα στενά του Ορμούζ, ένα στενό σημείο μεταξύ του Ιράν και του Ομάν, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων Vortexa. Τα δεδομένα παρακολούθησης πλοίων Refinitiv δείχνουν ότι το Richmond Voyager είχε ελλιμενιστεί στο Ras Tannoura στην ανατολική Σαουδική Αραβία πριν από το περιστατικό στον Κόλπο του Ομάν.

Η Ελλάδα είχε προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες για την απειλή για την εμπορική ναυτιλία στον Κόλπο, συμπεριλαμβανομένου του Στενού του Ορμούζ.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software