Σήμερα η ψήφιση του μεταναστευτικού νομοσχεδίου, με επιμονή Τράμπ για σκληρότερα μέτρα

841039538.1504206216.jpg
0
0
0
s2smodern

Ένα δικομματικό νομοσχέδιο με την υποστήριξη Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών, με στόχο την προστασία νεαρών παράνομων μεταναστών από την απέλαση τους, αλλά και την χορήγηση δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση της συνοριακής ασφάλειας βρίσκεται σήμερα, στην πορεία του προς την ολομέλεια της Γερουσίας, καθώς οι Δημοκρατικοί δηλώνουν με επιφύλαξη πως βρίσκονται κοντά στην κατάρτιση κοινής πρότασης.

Το πλαίσιο του δικομματικού νομοσχεδίου, προστατεύει από την απέλαση περίπου 1,8 εκατομμύρια μετανάστες, οι οποίοι είναι γνωστοί κι ως “Ονειροπόλοι,” οι οποίοι εισήλθαν παράνομα στις ΗΠΑ όταν ήταν παιδιά. Το Κογκρέσο έχει κινητοποιηθεί προκειμένου να εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα αυτό, καθώς ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει διατάξει τον τερματισμό της εφαρμογής στις 5 Μαρτίου, ενώ προγράμματος της περιόδου του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, το οποίο και νομιμοποίησε προσωρινά τους νεαρούς παράνομους μετανάστες. Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ επεσήμανε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην κατάρτιση του νομοσχεδίου για το μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά πρόσθεσε: “Είμαστε κοντύτερα από ποτέ, στο να περάσουμε κάτι από την Γερουσία προκειμένου να βοηθήσουμε τους Ονειροπόλους,” η διεξαγωγή ψηφοφορίας σε αρκετές προτάσεις που έχουν κατατεθεί, αναμένεται να διεξαχθεί σήμερα στην Γερουσία. Η Γερουσία προσπαθεί με κάθε τρόπο να τερματίσει το αδιέξοδο των τελευταίων μηνών, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ επιμένει στην κατάρτιση ενός νομοσχεδίου επί τη βάσει των προτάσεων που προωθεί ο ίδιος και με κεντρική γραμμή, τη μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που ζουν στις ΗΠΑ.

Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ο πρόεδρος Τραμπ παροτρύνει την Γερουσία να ψηφίσει το νομοσχέδιο που προωθεί ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ, το οποίο έχει καταρτιστεί λαμβάνοντας υπόψη τις δικές του θέσεις. Μεταξύ αυτών, προωθεί και τον περιορισμό της εφαρμογής δύο προγραμμάτων, με τα οποία και εισέρχονται ετησίως περισσότεροι από 300.000 μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ετικέτες: Τράμπ ΗΠΑ Γερουσία Νομοσχέδιο Ψήφισηe-genius.gr ...intelligent web software