x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι συνέλαβαν 7 πράκτορες της Μοσάντ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Νέο «αγκάθι» στις σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ η σύλληψη 7 πρακτόρων της Μοσάντ. Όπως γράφει η Daily Sabah και αναδημοσιεύει η Jerusalem Post, η ΜΙΤ έκανε επιχείρηση εξάρθρωσης δικτύου 56 ατόμων, 7 από τους οποίους είναι πράκτορες της Μοσάντ.

 

Η Daily Sabah γράφει ότι η αποκάλυψη του δικτύου των στελεχών της Μοσάντ ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης παρακολούθησης .

Η Daily Sabah αναφέρει ότι  έγγραφα της MIT αναφέρουν ότι οι 56 συλληφθέντες είχαν διασυνδέσεις με ένα  εννέα διαφορετικά δίκτυα που όλα εποπτεύονταν  από  πράκτορες της Μοσάντ .
Σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα  η MIT διαπίστωσε ότι πράκτορες της Μοσάντ είχαν επιφορτιστεί με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με στόχους  μέσω ποικίλων μεθόδων, όπως «μέσω διαδικτυακής παρακολούθησης, παρακολούθησης κινήσεων οχημάτων μέσω GPS και «εισβολής» σε δίκτυα που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης .”
Προφανώς, το δίκτυο της Μοσάντ αποτελούνταν από πολλούς μη Ισραηλινούς πολίτες από χώρες της Μέσης Ανατολής που ακολουθούσαν, φωτογράφηζαν και  επιτηρούσαν τους στόχους τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εντοπίσει και συλλάβει κατασκόπους που εργάζονταν για το Ισραήλ. Η Daily Sabah γράφει ότι η Τουρκία συνέλαβε έξι στελέχη της Μοσάντ τον Μάιο και ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, εντόπισε μια ακόμη μονάδα πρακτόρων της Μοσάντ .

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software