Οι S-400 φτάνουν σήμερα στην Τουρκία;

u4kbacid6rdtrbcag6qqjawtyu.jpg
0
0
0
s2smodern

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Haber Turk, τα εξαρτήματα του ρωσικού συστήματος έφτασαν στη στρατιωτική βάση Tver (κεντρική Ρωσία) την προηγούμενη Πέμπτη. Η ουσία σε όλα αυτά είναι πως η Άγκυρα αγνόησε επιδεικτικά τα αμερικανικά «τελεσίγραφα» και προχώρησε στην παραλαβή των S-400. Το αμερικανικό γόητρο έχει πληγεί αλλά επί της ουσίας οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κάνουν πολύ «θορυβώδεις» ενέργειες καθώς η γεωπολιτική σημασία των Στενών για αυτές είναι πολύ μεγάλη. Είναι η μόνη δίοδος που έχουν για να εισέρχονται στην Μαύρη Θάλασσα και το μόνο φυσικό εμπόδιο στην κάθοδο των Ρώσων στα «ζεστά» νερά της Μεσογείου.

Την περασμένη Κυριακή από τις 15.30 το μεσημέρι τα εξαρτήματα των S-400 άρχισαν να φορτώνονται στα δύο ρωσικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη, που θα τα μεταφέρουν στην Τουρκία. Χθες το βράδυ στις 21.00 ολοκληρώθηκε η φόρτωσή τους και αμέσως δόθηκε η εντολή τα αεροσκάφη να ξεκινήσουν. Και σήμερα αναμένεται να φτάσουν στην Άγκυρα. Η 9μελής ειδική ομάδα των Ρώσων τεχνικών από τη Ρωσία, που θα εγκαταστήσει τους S-400, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία, ενώ αναμένεται να καταφτάσει και άλλη μία ομάδα εντός των ημερών. Σε πρώτη φάση θα φτάσει μόνο η κεντρική μονάδα των S-400, ενώ τα υπόλοιπα οχήματα και εξαρτήματα θα παραδίδονται σταδιακά. Την είδηση επιβεβαίωνε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, προσθέτοντας πως οι S-400 θα είναι αμέσως λειτουργικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν δήλωσε πως «είναι απίθανο οι ΗΠΑ να επιβάλουν κυρώσεις» προφανώς διαβλέποντας την διστακτικότητα των Αμερικανών να «τραβήξουν μέχρι τέλους» το σχοινί.

Pronews

Ετικέτες: Τουρκία Δημοσιεύματα Παραλαβήe-genius.gr ...intelligent web software