x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βενεζουέλα: Συντριβή SU-30

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Χειριστής της Πολεμικής Αεροπορίας της Βενεζουέλας έχασε τη ζωή του όταν διθέσιο καταδιωκτικό  ρωσικής κατασκευής Σουχόι Su-30 συνετρίβη στο βόρειο τμήμα της χώρας κατά τη διάρκεια άσκησης, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής, ο Νικολάς Μαδούρο.

 

«Με λύπη σας ενημερώνω ότι κατά τη διάρκεια γυμνασίων ενόψει του εορτασμού της ανεξαρτησίας μας, αεροσκάφος της μπολιβαριανής Πολεμικής Αεροπορίας μας συνετρίβη προκαλώντας την απώλεια του γενναίου πιλότου σμηνάρχου Παουλίνο Χοσέ Μιγιάν Σαμπίνο», ανέφερε ο αρχηγός του κράτους μέσω Twitter.

Το Σουχόι συνετρίβη χθες στις 09:45 [σ.σ. τοπική ώρα· 16:45 ώρα Ελλάδας] στην κοινότητα Γκουαϊκαϊπούρο, στην πολιτεία Μιράντα, περίπου 31 χλμ. από το Καράκας, «ενώ συμμετείχε σε γυμνάσια ενόψει της παρέλασης της 5ης Ιουλίου», διευκρίνισε η Πολεμική Αεροπορία.

 

Οι χειριστές έκαναν χρήση των εκτινασσόμενων καθισμάτων τους, όμως ένας σκοτώθηκε πέφτοντας στο έδαφος, κατά την ίδια πηγή.

Η στρατιωτική παρέλαση διεξάγεται σε απότιση φόρου τιμής στην ανεξαρτησία της χώρας την 5η Ιουλίου 1811· η Βενεζουέλα συγκαταλέγεται στις πρώτες αποικίες της Ισπανίας που χειραφετήθηκαν από τη μητρόπολη.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2015, δυο χειριστές άλλου Su-30 σκοτώθηκαν όταν το μαχητικό συνετρίβη κατά τη διάρκεια αναχαίτισης ύποπτου αεροσκάφους στην πολιτεία Απούρε (νοτιοανατολικά), στα σύνορα με την Κολομβία. Δυο χειριστές τρίτου Su-30 σκοτώθηκαν σε δυστύχημα τον Οκτώβριο του 2019.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software