Συγχαρητήρια Μπάιντεν στον Μητσοτάκη αλλά για τα Στενά και την Κύπρο του απαντήσαμε;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Πρώτο θέμα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα συγχαρητήρια Μπάιντεν στον Μητσοτάκη για την επανεκλογή του! Μόνο που το θέμα από χθες είναι η αποκάλυψη των αμερικανικών σχεδίων μέσω ΝΑΤΟ σύμφωνα με τα οποία δίνει στην Τουρκία «διπλή ονομασία» στα Στενά και εξαφανίζει την Κυπριακή Δημοκρατία!!!

 

Είπε κάτι ο κ.Μητσοτάκης στον Αμερικανό πρόεδρο;

Τι γράφει το ΑΠΕ:

 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζο Μπάιντεν είχε αργά το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη και τόνισε ότι προσβλέπει σε ακόμα στενότερη συνεργασία με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πηγές του Mεγάρου Μαξίμου, οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τους στενούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς και τη βούλησή τους για την ενίσχυση και εμβάθυνση της εξαιρετικής ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στους τομείς της άμυνας και της ενέργειας.

 

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας υπογραμμίστηκε η σημασία της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τέλος, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εξέφρασε στον Κυριάκο Μητσοτάκης τις ευχαριστίες του για τη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στην Ουκρανία από την πρώτη στιγμή και για τον ρόλο της ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στην περιοχή.

 
 
TAGS: