«Φουντώνουν» οι φήμες για δημιουργία κόμματος από τον Τσίπρα: Τα χαρακτηριστικά που θα έχει – Η ατάκα Αντώναρου για τον ΣΥΡΙΖΑ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Την ώρα που «οργιάζουν» οι φήμες περί δημιουργίας νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, μετά τη φυγή του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Αντώναρος, είπε μια ακόμη ατάκα, που δημιουργεί πολλά ερωτήματα.

Ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος των κυβερνήσεων Καραμανλής και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα από τα στελέχη του κόμματος που προέρχονταν από την αριστερά και γι’ αυτό δεν είχε υποστηριχτεί από τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζουμε ότι λίγες ώρες πριν την απόφαση του Α.Τσίπρα να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είχε προτείνει στον μέχρι πρότινος πρόεδρο του κόμματος να κάνει το εξής: Nα ιδρύσει νέο πολιτικό κόμμα και να αφήσει πίσω του και μακριά τον φθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε ποιος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Α.Τσίπρα και για κάποια χρόνια και πριν τα μνημόνια; Ένα ακροαριστερό στα βουλευτικά έδρανα κόμμα του 3%.

Χθες, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδειξε ότι ακολουθεί το δρόμο που έχουν πάρει και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες ώρες, τα οποία μετά την αποχώρηση του Α.Τσίπρα από την ηγεσία αποχωρούν από το κόμμα.

Συγκεκριμένα είπε «πολύ σύντομα δεν θα έχω κανένα λόγο να έχω πολιτική συνάφεια με τον ΣΥΡΙΖΑ». Το ερώτημα είναι το γιατί έγινε η συγκεκριμένη δήλωση τώρα; Με ποιο κόμμα θα έχει πολιτική συνάφεια ο Ε.Αντώναρος;

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη φυγή του Α.Τσίπρα από την ηγεσία δείχνει επιστρέφει στις ρίζες του και να μετατρέπεται ξανά σε ένα κόμμα που κινείται σε όρια της ακροαριστεράς.

Από την πλευρά του ο Α.Τσίπρας δεν αποκλείεται να εκμεταλλευτεί μέσα στους επόμενους μήνες την ηγετική του φύση και να προσπαθήσει να κάνει ένα νέο κόμμα, μακριά από τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που θα κινείται στο κέντρο και θα έχει στελέχη τόσο από την κεντροαριστερά, όσο και από την κεντροδεξιά, στην οποία για παράδειγμα ανήκει ο Ε.Αντώναρος. 

 

Άλλωστε νωρίτερα και ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι δεν φαντάζεται κανείς ότι ο Α.Τσίπρας θα αποσυρθεί από την πολιτική σε μια τέτοια ηλικία.

Παράλληλα ο Ε.Αντώναρος επιτέθηκε και στους επίδοξους διαδόχους του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε ανάρτησή του στα social media τόνισε:

«Αν είχαν κουκούτσι μυαλό οι επίδοξοι διάδοχοι στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα έκαναν κάτι απλό: Τα μέλη όλων των κορυφαίων οργάνων θα συνέτασσαν κοινή επιστολή, θα παραιτούνταν ομαδικά και θα ζητούσαν από τον Αλέξη Τσίπρα να αναθεωρήσει την απόφαση του. Ταυτόχρονα θα ζητούσαν την άμεση επανεκλογή του. Αλλά είπαμε…αν…» 

Στη συνέχεια μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ε. Αντώναρος αναφέρθηκε με αιχμές στους υποψήφιους διαδόχους του Αλέξη Τσίπρα: «Όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν 6 – 7 υποψήφιοι, (για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ) σύμφωνα με τους δημοσιογράφους, και λένε ότι «ενδιαφερόμαστε», «θα είμαστε εκεί», ενώ δεν μπορούν να συνεννοηθούν για ένα απλό πράγμα: αν θα συνεδριάσουν το Σάββατο ή την Κυριακή ή την Δευτέρα, για να αποφασίσουν τα διαδικαστικά» είπε και πρόσθεσε: «πολύ σύντομα δεν θα έχω κανένα λόγο να έχω πολιτική συνάφεια με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «Κανείς από αυτούς δεν μπορεί να διαδεχθεί επάξια, το λέω ξεκάθαρα, τον Αλέξη Τσίπρα»: «Εγώ πιστεύω ότι αυτοί – επειδή, ξέρετε, το μέγεθός τους είναι πολύ μικρότερο από του Αλέξη Τσίπρα – καλά θα κάνουν να συνεννοηθούν, να κλειστούν όλοι αυτοί σε ένα δωμάτιο, να κλειστούν και να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν. Είναι απλά τα πράγματα. Ξέρετε στην πολιτική, τα μεγάλα παπούτσια θέλουνε και μεγάλα ποδάρια» δήλωσε και είπε μεταξύ άλλων:

«Σαν να επιχαίρουν που έφυγε ο Αλέξης Τσίπρας και σαν να περιμένανε τη στιγμή για να αναλάβουν τη διαδοχή. Αυτά είναι αστεία πράγματα (…) Αναφέρομαι σε όλους αυτούς που αναφέρονται στα δημοσιεύματα. (…) Εγώ χαίρομαι και σέβομαι τον κύριο Σακελλαρίδη, ο οποίος προ ολίγου, αν δεν κάνω λάθος με επώνυμη δήλωσή του σε ραδιόφωνο, είπε ότι δεν μετέχει σε αυτή την κούρσα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Όπως έχω πει από την πρώτη μέρα, δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετέχω στις διαδικασίες, αλλά ως Έλληνας πολίτης, ο οποίος ήμουνα μάλιστα υποψήφιος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή και πήρα 7000 κοντά ψήφους, έχω το δικαίωμα να παρεμβαίνω και να λέω ότι θέλω. (…) Εγώ δεν αποστασιοποιούμαι από κάτι στο οποίο μετείχα, αλλά έτσι όπως πάνε τα πράγματα, πολύ σύντομα, δεν θα έχω κανένα λόγο να αισθάνομαι οποιαδήποτε πολιτική συνάφεια με αυτό το χώρο».

TAGS: