Μελόνι: «Προσπάθησα να μεσολαβήσω μέχρι τέλους με την Πολωνία και την Ουγγαρία»

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι σχολίασε τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και το «ναυάγιο» στο μεταναστευτικό. 

 

Πιο αναλυτικά, η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης υπογράμμισε:

 
 

«Για το μεταναστευτικό, προσπάθησα να μεσολαβήσω μέχρι τέλους με την Πολωνία και την Ουγγαρία. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάντως με τις δύο αυτές χώρες».

 
 

«Η θέση τους, βέβαια, δεν αφορά την εξωτερική διάσταση η οποία αποτελεί προτεραιότητα για την Ιταλία και είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό, με την συναίνεση όλων», πρόσθεσε η Μελόνι. Ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη Τετάρτη πρόκειται να μεταβεί για επίσκεψη στην Βαρσοβία.

Σύμφωνα με την Ιταλίδα πρωθυπουργό, πάντως, «το θέμα που θέτουν οι Ούγγροι και οι Πολωνοί δεν στερείται βάσης» διότι «είναι πιθανόν οι δύο χώρες που βοηθούν περισσότερο τους Ουκρανούς πρόσφυγες και η οικονομική στήριξη από μέρους της ΕΕ είναι ανεπαρκής».

 

Με αναφορά στη συνεργασία με την αφρικανική ήπειρο, η Μελόνι δήλωσε ότι «αν η ΕΕ προσφέρει μια δυνατότητα επιλογής στους ανθρώπους που εγκαταλείπουν την Αφρική, η όλη προσέγγιση θα αλλάξει» και ότι «η Αφρική δεν είναι φτωχή αλλά, αντιθέτως, πρόκειται για έναν μεγάλο παραγωγό ενέργειας και ιδίως καθαρής ενέργειας».

Η Τζόρτζια Μελόνι, τέλος, τόνισε ότι «στο πεδίο της οικονομίας, συζητήθηκε το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της ανταγωνιστικότητας, ζητώντας ίσους όρους για τις χώρες με μικρότερο δημοσιονομικό περιθώριο, κάτι που σημαίνει ευελιξία στη χρήση των διαθέσιμων πόρων». 

TAGS: