x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Την Κυριακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ραγδαίες οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς πιέζει ο χρόνος λόγω προγραμματικών δηλώσεων στην Βουλή, της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, αλλά και των δυο καλπών που έρχονται, αυτές των δημοτικών και των ευρωεκλογών.

Έτσι αποφασίστηκε την Κυριακή να πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου και θα αποφασιστεί το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου προέδρου. Η Κουμουνδούρου μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχει πάρει αποφάσεις για το θέμα της ηγεσίας. Η ονοματολογία ήδη έχει αρχίσει, με τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται υποψήφιος να είναι και κάποιος από τη στενή προεδρική ομάδα. Ο Νίκος Παππάς του οποίου το όνομα ακούστηκε, δεν θα συμμετέχει, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας δεν είναι βουλευτής, αν και έχει πολλές συμπάθειες στο κόμμα. Επικρατέστεροι θεωρούνται η Έφη Αχτσιόγλου ή ο Αλέξης Χαρίτσης. Τώρα ανοίγει όμως και η συζήτηση του «πότε», καθώς υπάρχουν φωνές στην Κουμουνδούρου που θέλουν πρώτα να γίνει η επιλογή αρχηγού και μετά το Συνέδριο και άλλες που θέλουν το Διαρκές Συνέδριο τον Σεπτέμβρη να επικυρώσει τις υποψηφιότητες. Πάντως το παράδειγμα ΠΑΣΟΚ, που άλλος ήταν πρόεδρος και άλλος αρχηγός στη Βουλή, είναι κάτι που φαίνεται οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ να απεύχονται να συμβεί. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα αποφασιστεί στην «Κίνηση Μελών», της οποίας η πανελλαδική τηλεδιάσκεψη είναι σε εξέλιξη, δηλαδή τα στελέχη που στήριζαν τον Αλέξη Τσίπρα, όπως ο Νίκος Παππάς, η Ρένα Δούρου, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και οι «πασοκογενείς». Κυρίως αν θα αποφασίσει να κατεβάσει δικό της υποψήφιο. Αύριο είναι προγραμματισμένη και η πανελλαδική συνδιάσκεψη της «Ομπρέλας» με στελέχη όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Φίλης, ο Ανδρέας Ξανθός, η Θεανώ Φωτίου.

Άξια σχολιασμού και η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου στο Facebook, αναφέροντας πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι και θα παραμείνει τεράστιο κεφάλαιο για τη χώρα και την Αριστερά. «Σε συνθήκες εξαίρεσης, σε μια γωνιά της Ευρώπης, ηγήθηκε μιας πρωτόγνωρης πολιτικής ανατροπής, φέρνοντας την Αριστερά στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα έδειξε πως ένας άνθρωπος χωρίς δεσμούς και εξαρτήσεις από τους «νόμιμους ιδιοκτήτες» της χώρας μπορεί να γίνει πρωθυπουργός. Αγωνίστηκε, διαπραγματεύτηκε και μετά από μια μεγάλη διαδρομή γεμάτη νίκες, ήττες, υποχωρήσεις, επιταχύνσεις και φρεναρίσματα δικαιώθηκε. Δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος όταν έπρεπε να υπερασπιστεί αξίες και αρχές.

Και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μάθημα που μας έδωσε. Μαζί του θα συνεχίσουμε να δίνουμε αγώνες για τους πολλούς, για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας, για μια κοινωνία αξιοπρέπειας», έγραψε στην ανάρτησή της.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software