Η «καυτή πατάτα» για τη νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ: Τι θα γίνει με τις παραιτήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Το νούμερο ένα πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι ένα, είναι γνωστό κι ας το κρύβουν κάτω από το χαλί: η φυγή στελεχών των ΕΔ που προτιμούν την παραίτηση!

 

Το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό στο Πολεμικό Ναυτικό αλλά δεν περιορίζεται σε αυτό. Επίσης δεν περιορίζεται σε χαμηλόβαθμους όπως θέλουν να παρουσιάζουν οι ηγεσίες των Γενικών Επιτελείων. Φεύγουν και Αξιωματικοί από τις Σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων.

Οι αιτίες της φυγής είναι γνωστές και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα οικονομικά θέματα που απασχολούν στελέχη και προσωπικό. Πρωτίστως είναι το οικονομικό που «διώχνει» κόσμο από τις ΕΔ αλλά ενοχλεί εξίσου η αδιαφορία που εισπράττει το προσωπικό για την επίλυση θεμάτων που έχουν κάνουν με την καθημερινή του εργασία. Η έλλειψη κόσμου πιέζει όλο και περισσότερο όσους παραμένουν και ουδείς απ ΄ αυτούς διαπιστώνει να γίνεται η παραμικρή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό που ενδιαφέρει από το επίπεδο διοικητών μέχρι τους Αρχηγούς είναι να «βγαίνει η δουλειά» κι ας σημαίνει αυτό υπέρμετρο φόρτο εργασίας για τα στελέχη και το προσωπικό.

 
 

Στο Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ σοβαρού και αστείου τα στελέχη λένε πως αν συνεχιστεί το «κύμα της μεγάλης φυγής» θα δυσκολευτούν να βρουν πληρώματα για τις υπερσύγχρονες Belharra!

Δεν γνωρίζουμε πόσο απασχόλησε το σοβαρό θέμα των παραιτήσεων τη συζήτηση που είχαν στο δείπνο τους στον Άγιο Ανδρέα ο νέος ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας με τον Α/ΓΕΕΘΑ Κώστα Φλώρο. Ελπίζουμε ότι θα βρέθηκε χρόνος για να συζητηθεί και αυτό και να μην περιορίστηκε η κουβέντα στην «επικοινωνιακή πολιτική» του υπουργείου για την οποία διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες αγωνίες και δυστυχώς «εξωθεσμικές» παρεμβάσεις προς δημοσιογράφους. Δεν θα επεκταθούμε προς το παρόν αλλά την επόμενη φορά θα «γίνουν παράρτημα» όσοι μέσω διαφόρων «καναλιών» επιχειρούν τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

 
 
TAGS: