Γράφτηκε στις .

Πάνω από 23 εκατομμύρια «χάπια των τζιχαντιστών» στα κοντέινερ στο Κερατσίνι

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Στα 23 εκατομμύρια ανέρχονται, μέχρι στιγμής, τα «χάπια των τζιχαντιστών» που βρέθηκαν σε τρία κοντέινερ στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Κερατσίνι, σε μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες που έχουν κατασχεθεί στην Ελλάδα. Εντός της ημέρας αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία καταμέτρησης των χαπιών captagon και θα γίνει έλεγχος στις λίγες παλέτες που έχουν απομείνει στο τρίτο κοντέινερ.

Υπενθυμίζεται ότι υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων και Λοιπών Ελεγχομένων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με το γραφείο της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ (D.E.A) που εδρεύει στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εντόπισαν και εν συνεχεία δέσμευσαν στο λιμάνι του Πειραιά τρία εμπορευματοκιβώτια, προερχόμενα από τη Λαττάκεια της Συρίας με τελικό προορισμό την Κίνα και ενδιάμεσο σταθμό τον Πειραιά (transit). Σύμφωνα με το φορτωτικό έγγραφο (Bill of Lading- B.O.L) τα εμπορευματοκιβώτια ήταν γεμάτα με σανίδες MDF κατανεμημένες σε 20 παλέτες ανά εμπορευματοκιβώτιο.

Το σύνολο της της ποσότητας των ναρκωτικών δισκίων από το πρώτο εμπορευματοκιβώτιο που κατασχέθηκαν ανέρχονταν σε έναν τόνο και 590 κιλά (1.590.000 γραμμάρια), που αντιστοιχεί σε ποσότητα 10.018.260 εκατομμυρίων δισκίων.

Τζιχαντιστές, Εκατομμύρια, Κερατσίνι, Χάπια