x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η Πολωνία αγοράζει Patriot έναντι 15 δις δολάρια

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Πολωνία έχει υποβάλει αίτημα για να αποκτήσει έναντι τιμήματος 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων συστήματα ολοκληρωμένης αντιαεροπορικής άμυνας Patriot από τις ΗΠΑ, αποκάλυψε χθες Τετάρτη το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που είναι αρμόδια για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό, η DSCA (Defense Security Cooperation Agency), εξήγησε πως η πώληση θα συμπεριλάβει ως και 48 συστήματα εκτόξευσης και ως και 644 πυραύλους PAC-3, καθώς και τα απαραίτητα ραντάρ και εκπαίδευση.

 
 

Σύμφωνα με τη DSCA, το υπουργείο Εξωτερικών, από τη συγκατάθεση του οποίου εξαρτώνται οι εξαγωγές όπλων, ενέκρινε τη συναλλαγή.

«Η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει τις δυνατότητες της Πολωνίας ως προς την αντιπυραυλική άμυνα και θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Πολωνίας να εκσυγχρονίσει το υλικό της και να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα με τις ΗΠΑ και άλλους συμμάχους», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της υπηρεσίας.

Τα συστήματα Patriot έχουν σχεδιαστεί για να αναχαιτίζουν πυραύλους και αεροσκάφη ακόμη κι αν κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες. Οι συστοιχίες του συστήματος που αναπτύχθηκαν στην Ουκρανία επαινούνται από το Κίεβο διότι αποδείχθηκαν πολύ αποτελεσματικές για την προστασία της πρωτεύουσας από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές με τακτικούς βαλλιστικούς πυραύλους και ακόμη και υπερηχητικούς πυραύλους.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software