Γράφτηκε στις .

ΣΤΟΠ Σαλβίνι σε πλοίο ΜΚΟ

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Πριν λίγες ώρες το πλοίο διάσωσης της γερμανικής ΜΚΟ Sea-Watch με 40 «μετανάστες» που παρέμειναν αποκλεισμένοι στο πλοίο για πάνω από δύο εβδομάδες, αψήφησε την απαγόρευση των ιταλικών αρχών και ελλιμενίστηκε στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα, μετά από παραμονή περισσότερων από δυο εβδομάδες, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΜΚΟ, Ρούμπεν Νεουγκεμπάουερ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Μετά τον ελλιμενισμό, σύμφωνα με εντολή Σαλβίνι ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα σταματήσει την δράση των ΜΚΟ που μεταφέρουν «μετανάστες στην Ιταλία», η ιταλική αστυνομία συνέλαβε την καπετάνισσα του πλοίου, ενώ οι μετανάστες παραμένουν στο σκάφος. Στα πλάνα της κρατικής τηλεόρασης RAI η καπετάνιος του πλοίου Κάρολα Ρακέτε φαίνεται να μεταφέρεται από τις αστυνομικές δυνάμεις. γιατί «προέβαλε αντίσταση σε ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού».

Πρόσθεσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με ποινή έως και δέκα χρόνια κάθειρξη. Ο Σαλβίνι έχει ζητήσει επανειλημμένως τη σύλληψη του πληρώματος και την κατάσχεση του πλοίου. Τα ΜΜΕ βέβαια τον κατηγορούν για αυτήν την στάση του αλλά το 34% των ιταλών που τον εμπιστεύθηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές μάλλον αδιαφορεί για κανάλια εφημερίδες και ΜΚΟ. Μην ξεχνάμε ως ψηφίστηκε με μεγάλα ποσοστά από τους εκλογείς στα «καυτά σημεία» της μετανάστευσης, από τη Λαμπεντούζα (νότια) μέχρι τη Βεντιμίλια (βορειοδυτικά).

Στόπ, Ιταλία, ΜΚΟ, Σαλβίνι, Συλλήψεις