Γράφτηκε στις .

Ιστορική συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Μία ιστορική συνάντηση έλαβε χώρα σήμερα στην αποστρατικοποιημένη ζώνη της Κορέας. Ο Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έκαναν μία ιστορική συνάντηση- εξπρές. Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στην αποστρατικοποιημένη ζώνη, έπειτα από μία πρόσκληση της τελευταίας στιγμής που απηύθυνε ο Τραμπ, ο οποίος στη συνέχεια διέσχισε τα σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες. Ετσι, έγινε ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που πατά στη Βόρεια Κορέα. Λίγο νωρίτερα, ο Τραμπ είχε προαναγγείλει τη συνάντηση, αναφέροντας ότι θα κάνει απλά μια χειραψία και θα πει ένα «γεια» με τον Κιμ. «Είναι μεγάλη μου τιμή που πέρασα αυτή τη γραμμή. Εχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος.

Είναι μια υπέροχη φιλία», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο Ντόναλντ Τραμπ, με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο πλευρό του, ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Βόρειας Κορέας γιατί ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της τελευταίας στιγμής. Από την πλευρά του ο Κιμ Γιονγκ Ουν τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό» που οι δύο ηγέτες μπορούν να συναντώνται: «Αυτό σημαίνει ότι νιώθουμε άνετα και συναντιόμαστε με θετικές απαντήσεις. Πιστεύω ότι αυτό θα έχει θετική επιρροή σ’ όλες τις μελλοντικές μας συζητήσεις», τόνισε. Παίρνοντας το λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τα ΜΜΕ για αρνητική κάλυψη της σχέσης του με τον Κιμ και στο τέλος των δηλώσεών του στράφηκε και πάλι προς τον Κιμ και του είπε: «Το απολαμβάνω που βρίσκομαι μαζί σου»... «Θα συναντήσω τον πρόεδρο Κιμ», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Τραμπ κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Μουν Τζε-ιν. «Απλά θα δώσουμε τα χέρια γρήγορα και θα πούμε ένα “γεια”», συμπλήρωσε ο Τραμπ, που έχει ήδη συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στις συνόδους που έγιναν στη Σιγκαπούρη και το Ανόι. «Εχουν περάσει 65 χρόνια από την κατάπαυση πυρός, θα γίνει μια χειραψία για την ειρήνη στο σύμβολο του διαχωρισμού», είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ο οποίος συμπλήρωσε ότι δεν θα μετάσχει στη συνάντηση, αλλά θα είναι στην αποστρατικοποιημένη ζώνη. Νωρίτερα σήμερα υπήρχαν ενδείξεις ότι αυτή η συνάντηση θα γίνει- πριν το επιβεβαιώσει ο Τραμπ- καθώς η αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας έκλεισε για τους τουρίστες.

Μάλιστα το Σάββατο, ενώ ήταν ακόμη στην Ιαπωνία για τη σύνοδο των G20, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απευθύνει πρόσκληση στον Κιμ Γιονγκ Ουν για τη συνάντηση, μέσω Twitter.

Pronews

Τράμπ, Συνάντηση, ΗΠΑ, Σχέσεις, Κορέα, Κιμ