Οι ΗΠΑ εξετάζουν νέους περιορισμούς σε εξαγωγές μικροτσίπ στην Κίνα

| Συνωμοσία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η Ουάσιγκτον εξετάζει νέους περιορισμούς στις εξαγωγές μικροτσίπ κατάλληλων για την τεχνητή νοημοσύνη σε κινεζικές εταιρείες (WSJ)

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά την επιβολή νέων περιορισμών στις εξαγωγές μικροτσίπ κατάλληλων για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα, ανέφερε χθες Τρίτη η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές της ενημερωμένες σχετικά.

Οι μετοχές των εταιρειών NVIDIA και Advanced Micro Devices (AMD) κατέγραφαν πτώση 1,4% αφού κυκλοφόρησε η πληροφορία. Αυτές οι δύο εταιρείες, όπως και η Micron, έχουν βρεθεί στα διασταυρούμενα πυρά της διένεξης των κυβερνήσεων των δυο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

 
 

Τον Σεπτέμβριο, η NVIDIA ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν της ζήτησε να σταματήσει να εξάγει δύο κορυφαία μικροτσίπ κατάλληλα για την τεχνητή νοημοσύνη στην Κίνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γουόλ Στριτ Τζέρναλ, το υπουργείο Εμπορίου θα σταματήσει τις εξαγωγές των μικροτσίπ που παράγουν η NVIDIA και άλλες εταιρείες σε πελάτες στην Κίνα ήδη από τον Ιούλιο.

 

Το υπουργείο δεν απάντησε αμέσως όταν τού ζήτησε σχόλιο για την πληροφορία αυτή το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Οι νέοι περιορισμοί που εξετάζονται από την αμερικανική κυβέρνηση θα απαγορεύσουν την εξαγωγή διαφόρων τσιπ, συμπεριλαμβανομένου και του A800, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί προηγουμένως ειδική άδεια, πάντα κατά το δημοσίευμα.

TAGS: