Γράφτηκε στις .

Συνάντηση Τραμπ - Πούτιν: Άψογο κλίμα - Θέλουν βελτίωση των σχέσεων

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πολυαναμενόμενη συνάντηση των δύο ισχυρότερων ανδρών του πλανήτη, αφού και οι δύο κουβαλάνε τα βαλιτσάκια με τα οποία ελέγχουν τα δύο μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια, των προέδρων των ΗΠΑ και Ρωσίας, Ν.Τραμπ και Β.Πούτιν «Ο πρόεδρος Τραμπ μόλις ολοκλήρωσε τη συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν. Αμφότεροι συμφώνησαν ότι η βελτίωση των σχέσεων είναι προς το αμοιβαίο συμφέρον των δύο χωρών και του υπόλοιπου κόσμου. Συζήτησαν επίσης, την κατάσταση σε Ιράν, Συρία, Βενεζουέλα και Ουκρανία» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Πούτιν και Τραμπ υποστήριξαν ότι η βελτίωση των διμερών σχέσεων θα είναι ωφέλιμη όχι μόνο για τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Επιπλέον, οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τον οπλικό έλεγχο. Μάλιστα, ο πρόεδρος Τραμπ επεσήμανε την ανάγκη συμμετοχής και της Κίνας, της τρίτης σε ισχύ υπερδύναμης του πλανήτη με βάση κυρίως τα στρατιωτικά κριτήρια (καθώς η δύναμη ζωής και θανάτου την οποία κατέχει μια χώρα υπερισχύει και των οικονομιών).

Σημειώνεται ότι η πρώτη πλήρης και εφ’ όλης της ύλης συνάντηση των δύο προέδρων διεξήχθη στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, τον Ιούλιο του 2018. ​Πούτιν και Τραμπ, κατά το παρελθόν, έχουν συναντηθεί σε διάφορες περιστάσεις. Η πρώτη κατ’ ιδίαν επαφή έλαβε χώρα στη Σύνοδο των G20, στο Αμβούργο. Πιο πριν είχαν σύντομη συνομιλία στο… πόδι λίγο πριν την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου των G20, η οποία διεξάγεται στην πόλη Οσάκα της Ιαπωνίας. Διευκρινίσεις για τη συνάντηση Πούτιν – Τραμπ, η οποία διεξήχθη πριν την οικογενειακή φωτογραφία των G-20, έδωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου. «Όχι, μόνο χαιρετήθηκαν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Pronews

Τράμπ, Συνάντηση, Πούτιν, Σχέσεις, Βελτίωση