Η Wagner ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ εξοπλισμό στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Guardian, ο οποίος επικαλείται ως πηγή το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η ρωσική οργάνωση μισθοφόρων Wagner ετοιμάζεται να παραδώσει βαρύ στρατιωτικό εξοπλισμό στο υπουργείο Άμυνας. Την παραπάνω είδηση μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το υπουργείο, ύστερα από τον τερματισμό σύντομης ανταρσίας κατά το σαββατοκύριακο από μαχητές της οργάνωσης.

Σε μια πρωτόγνωρη πρόκληση για την εξουσία του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, οι μαχητές της Wagner προέλασαν προς τη Μόσχα το Σάββατο, ζητώντας την αποπομπή της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας για τους κακούς χειρισμούς της, όπως τους χαρακτήρισαν, στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στη συνέχεια έληξαν απότομα την ανταρσία τους και επέστρεψαν στις βάσεις τους στο πλαίσιο συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο.

 
 
Αποσύρεται η δίωξη κατά της Wagner για στάση

Η παραπάνω είδηση έρχεται ως επακόλουθο της κίνησης από πλευράς της Ρωσικής FSB να αποσύρει την δίωξη κατά της Wagner για στάση.

Συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB), αποσύρουν την δίωξη κατά της μισθοφορικής οργάνωσης-εταιρείας Wagner για στάση, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti, η δίωξη τερματίσθηκε διότι οι αυτουργοί σταμάτησαν τις ενέργειες που είχαν ως άμεσο στόχο την διάπραξη του εγκλήματος.

Η συμφωνία με την οποία επιλύθηκε η κρίση το Σάββατο περιλαμβάνει δέσμευση του Κρεμλίνου ότι οι μαχητές της Wagner που έλαβαν μέρος στην στάση δεν θα διωχθούν και θα τους επιτραπεί να επιστρέψουν στις βάσεις τους.

TASS: Η FSB συνέλαβε 35χρονο Ρώσο που προσπάθησε να ενταχθεί στις ουκρανικές δυνάμεις

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) συνέλαβε έναν ρώσο πολίτη ως ύποπτο για προδοσία επειδή επιχείρησε να ταξιδέψει στην Ουκρανία για να ενταχθεί στις ένοπλες δυνάμεις της, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο 35χρονος από την Δημοκρατία της Καμπαρντίνο-Μπαλκαρίας (μια οντότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον Βόρειο Καύκασο) συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να φύγει από την Ουκρανία μέσω Λευκορωσίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων.

«Διακριβώθηκε ότι ο συλληφθείς σχεδίαζε να ενταχθεί στις τάξεις ενός από τους ένοπλους σχηματισμούς που παίρνουν μέρος σε στρατιωτικές ενέργειες στο έδαφος της Ουκρανίας κατά των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε η FSB σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η σύλληψή του πραγματοποιείται σε μια ευαίσθητη περίοδο κατά την οποία η Ουκρανία πραγματοποιεί ευρείας κλίμακας αντεπίθεση σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τις ρωσικές δυνάμεις από το έδαφός της.

Επίσης πραγματοποιείται εν μέσω εντάσεων εντός της Ρωσίας μετά την ματαιωθείσα ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner που έχει ηγηθεί μερικών από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία.

TAGS: