Γράφτηκε στις .

Διαχώρισε τη θέση του από τον Καρατζαφέρη ο Συναδινός

0
0
0
s2smodern
powered by social2s

Μετά την συνέντευξη του Καρατζαφέρη στον ΣΚΑΪ που τάχθηκε «υπέρ μίας ισχυρής κυβέρνησης Μητσοτάκη», από το Γραφείο Τύπου της Πατριωτικής Ριζοσπαστικής Ένωσης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. συνεργάστηκε εκλογικά και με τον ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη στη λογική ότι, αφενός ο πατριωτικός χώρος πρέπει να ενωθεί τηρουμένων βασικών πολιτικών και προγραμματικών δεσμεύσεων (υγιής ευρωσκεπτισμός, ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, δυναμική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, αντίθεση στις εφαρμοζόμενες οικονομικές πρακτικές και των εφαρμοστικών μέτρων των μνημονίων) και αφετέρου ότι η ένωση 6 κομμάτων και φορέων (ΠΑΤ.ΡΙ.Ε., ΛΑ.Ο.Σ., Κ.ΕΛ.ΔΑ, ΠΑ.ΡΟ.Ν, Λ.Ε.Π.ΕΝ., Ελληνική Κοσμοκρατορία) θα αποτελούσε όχημα περαιτέρω διεύρυνσης για τις μελλοντικές εθνικές εκλογές.

Με περίσσεια λύπη και λιγότερο έκπληξη παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του παραιτηθέντος Προέδρου του ΛΑΟΣ, στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στον ΣΚΑΙ στις 24 Ιουνίου 2019. Η τοποθέτησή του ότι «ο χρόνος επιτάσσει δυνατή την επόμενη κυβέρνηση» δεν συνάδει με την μεταξύ μας συμφωνία εκλογικής συνεργασίας, ούτε βέβαια πιστεύουμε ότι έγιναν με πνεύμα και σκεπτικό ανιδιοτέλειας και αμεροληψίας. Διαφωνούμε ριζικά με τον κ. Καρατζαφέρη και διαχωρίζουμε τη θέση μας.

Δεν μπαίνουμε καν στη λογική των δηλώσεών του, διότι η ΠΑΤ.ΡΙ.Ε. θεωρεί τη ΝΔ ως μέρος των προβλημάτων που ταλανίζουν τον ελληνικό λαό και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας και όχι τη λύση σε αυτά”.

Συναδινός, Θέσεις, ΛΑΟΣ, Καρατζαφέρης, Διαχωρισμός, ΠΑΤΡΙΕ