x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Δυναμική δεξιά στροφή στην ελληνική κοινωνία!

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει η Μάχη Γραικού

Ξεκάθαρα πράγματα: ΔΕΞΙΑ ΣΤΡΟΦΗ. Η ΝΔ «σκούπισε» το κέντρο, βάζοντας εκ νέου το πολυπόθητο 4 μπροστά, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη δύναμή της και εξασφαλίζοντας έτσι την αυτοδυναμία και μπόλικο πολιτικό χρόνο, ενόψει της ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ του εθνομηδενιστικού ΣΥΡΙΖΑ, που τελικά λαμβάνει αυτό που του αξίζει. Η ΝΔ είναι πλέον ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ τα νώτα του συστήματος καθιστάμενη ΚΥΡΙΑΡΧΗ στον κεντρώο/κεντροδεξιό χώρο. Θα δείτε πολύ ΠΑΣΟΚ και εκσυγχρονισμό στο υπουργικό συμβούλιο, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης. Το ΠΑΣΟΚ πήρε χθες άλλες δύο ποσοστιαίες μονάδες, χθες έπιασε ταβάνι, καθώς το πρότερο πλιάτσικο από τον ΣΥΡΙΖΑ και το μετέπειτα, από τη ΝΔ, δεν του δίνει άλλα περιθώρια. Υπάρχει αριστερά; Φυσικά. Η ενίσχυση του ΚΚΕ, της «μήτρας» της αριστεράς, είναι ένα μήνυμα συνέχειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καν το 2 μπροστά στα ποσοστά του, ενώ τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος υπέγραψε την κατάπτυστη συμφωνία των Πρεσπών, ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ πλέον ΚΑΝΕΙΣ. Καιρός είναι ίσως να κάνει στην άκρη, αν και αυτό αφορά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αποτελεί πλέον πολιτική «χορηγία» για τη ΝΔ.

ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ Η ΝΔ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ

Όμως, αν υπάρχει κάτι που προκαλεί ενθουσιασμό στους πατριώτες, είναι η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΝΔ ΔΕΞΙΑΣ, που λειτουργεί πλέον ως δικλείδα ασφαλείας όσον αφορά τυχόν προθέσεις για «φιλελεύθερες» υπερβολές εκ μέρους των «γαλάζιων». Η ΝΔ πλέον είναι υποχρεωμένη να ακούει τους εκ δεξιών της, καθώς η βάση της είναι συντηρητική και αργά ή γρήγορα θα αρχίσει να δυσφορεί αν υιοθετηθούν πολιτικές που την προσβάλλουν. Η δυναμική του κόμματος Σπαρτιάτες, το οποίο έκανε στην ουσία προεκλογική ενός μηνός, σπάει τα στεγανά του συστήματος και αναδεικνύει και την αντισυστημική διάθεση αλλά και τη διάθεση για – μια σεβόμενη την παράδοση - ριζοσπαστική αλλαγή. Το κείμενο συντάχθηκε αμέσως μετά την ανακοίνωση των exit polls, οπότε δεν υπήρχε ακόμα εικόνα για το ποιοι τελικά θα έμπαιναν στη Βουλή. Αν και δεν είχαμε στη φάση της σύνταξης του κειμένου εικόνα όσον αφορά τα ακριβή ποσοστά, είναι προφανές ότι στα δεξιά της ΝΔ υπάρχει εντονότατη ζύμωση.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ

Τον Οκτώβριο θα έχουμε την αυτοδιοικητική κάλπη, η οποία θα είναι σε θέση να στείλει και εκείνη τα μηνύματά της στην κεντρική εξουσία. Αν τα νέα κόμματα της δεξιάς, ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μόνιμη και ισχυρή πλατφόρμα, θα πρέπει να ασχοληθούν πολύ σοβαρά με την αυτοδιοίκηση και στον α’ και στον β’ βαθμό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ερείσματα στην αυτοδιοίκηση, αδιαφόρησε χαρακτηριστικά για τους πολλούς, την κωμόπολη και το χωριό, περιχαρακώθηκε σε δημοτικό επίπεδο σε προϋπάρχοντα εξτρεμιστικά γκρουπούσκουλα που απωθούν, απουσίασε γενικότερα από τις τοπικές κοινωνικές διεργασίες εμμένοντας σε απωθητικά για το ευρύ κοινό αφηγήματα και φυσικά, το πλήρωσε πάρα πολύ ακριβά. Δείτε τα αποτελέσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ημιαστικές περιοχές. Αν υπάρχουν ακόμα πυρήνες του κόμματος, αυτοί βρίσκονται μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα.

ΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΖΗΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Όλο αυτό διαμορφώνει ένα νέο πολιτικό περιβάλλον. Η κοινωνία στρίβει δεξιά, «συντηρητικοποιείται», αισθάνεται, αφουγκράζεται, κοιτά, ακούει, μιλά και εκφράζεται ΕΛΛΗΝΙΚΑ και ΕΘΝΙΚΑ. Ας ληφθεί αυτό υπόψη, ώστε να μην ακούσουμε πάλι στο μέλλον τις συστημικές κλάψες για ρητορικές που δεν αρέσουν στο σύστημα αλλά συγκινούν μεγάλη μερίδα των Ελλήνων. Το αντινατιβιστικό αφήγημα απορρίπτεται, ο κόσμος δυσφορεί για τη φιλελευθεροποίηση των κοινωνικών σχέσεων, επιθυμεί σκληρή στάση των αρχών στο θέμα της λαθρομετανάστευσης αλλά και στα θέματα της δημόσιας τάξης γενικότερα. Ζητά ελληνική Παιδεία, ζητά καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, ζητά κανονικότητα και ζητά να μην τον βρίζουν, όπως συστηματικά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι κύκλοι της Κουμουνδούρου, χρόνια τώρα, μιλούν για «δόγμα νόμος και τάξη», αναφερόμενοι ειρωνικά στα αιτήματα για πάταξη της εγκληματικότητας και της δράσης των αναρχικών, ενώ την έπεφταν φορολογικά ως κυβέρνηση στη μεσαία τάξη, μιλώντας ειρωνικά για κυρ Παντελήδες. Ε, ήρθε η ώρα που οι κυρ Παντελήδες έδειξαν την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση αλλά και από την κοινωνία, στην αριστερά. Ως εδώ ήταν. ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ Η ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ. Το να βρίζουν τους Έλληνες και να στρέφονται συνεχώς εναντίον τους οι ΣΥΡΙΖΑίοι στη λογική του «πίσω Ελληναράδες», είναι ανήθικο, αισχρό, ανθελληνικό, εθνομηδενιστικό και φυσικά, το βρήκαν μπροστά τους. Το μήνυμα στην αριστερά είναι ένα: κρατηθείτε μακριά από τα ιερά και τα όσια του γένους. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, θα μπουν σε τροχιά πολιτικής εξαφάνισης.

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Η ΝΔ εξασφάλισε πολύτιμο πολιτικό χρόνο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεδοντιασμένος και ανυπόληπτος, ενώ το ΠΑΣΟΚ έχει περιορισμένες δυνατότητες. Μένει να δούμε πως θα τον διαχειριστεί. Πάντως, η μπάλα παραμένει στο χώρο της δεξιάς και η πατρίδα απέκτησε εθνική αντιπολίτευση. Τα πράγματα δείχνουν καλά. Το στοίχημα της ανάπτυξης είναι τεράστιο, καθώς η διάχυση του πλούτου προς τα κάτω, θα λύσει πολλά προβλήματα, κρατώντας τους νέους μας στην πατρίδα. Ενδιαφέρον πολύ το σκηνικό, μένει να δούμε ποιοι θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software