Επτακομματική Βουλή με επέλαση «Σπαρτιατών» – Μέσα η Ελληνική Λύση – Μάλλον μέσα και η Νίκη

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Επτακομματική Βουλή με «Σπαρτιάτες» στην πέμπτη θέση, Ελληνική Λύση στην έκτη θέση και αγώνα για την έβδομη θέση μεταξύ της Νίκης και της Πλεύσης Ελευθερίας, εκτιμούν δύο συνήθως άριστα πληροφορημένα πολιτικά τμήματα δυτικών πρεσβειών ότι θα έχει το αποτέλεσμα της σημερινής κάλπης.

 
 

Για την πρωτιά η ΝΔ θα ξεπεράσει το 41% και ο ΣΥΡΙΖΑ οριακά κάτω από το 20%, με το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ να πλασσάρονται στα ίδια ποσοστά με τις εκλογές της 21ης Ιουνίου.

 
 

Σε ότι αφορά τα κόμματα από την 5η θέση και κάτω, οι «Σπαρτιάτες» δείχνουν ικανοί ακόμα και για ποσοστό 5%!

 

Η Ελληνική Λύση εκτιμάται ότι υποχωρεί ελαφρά στο 3,4% από το 4,4% των προηγούμενων εκλογών, αλλά εισέρχεται στην Βουλή και τα ζητούμενα είναι δύο για την έβδομη θέση Νίκη ή Πλεύση Ελευθερίας; Οι εκτιμήσεις γέρνουν προς την πλευρά τις Νίκης.

Και τελευταίο ζητούμενο είναι ποιος θα είναι τελευταίος από τα επτά κόμματα και θα δεν θα κερδίσει έδρα από το ψηφοδέλτιο του Επικρατείας.

Θα είναι η Ελληνική Λύση ή αν περάσουν το όριο του 3%, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας;

Γιατί το ποσοστό της Ελληνικής Λύσης εκτιμούν τα στελέχη της μεγαλύτερης από τις δύο, ξένης πρεσβείας, δίνει με σιγουριά είσοδο στην Βουλή, αλλά δεν «κλειδώνει» την 6η θέση στην -όπως όλα δείχνουν- επτακομματική Βουλή

Όποιο από τα δύο κόμματα, Νίκη ή Πλεύση Ελευθερίας (οι εκτιμήσεις βάσει των μέχρι στιγμής δημοσκοπήσεων δίνουν τη Νίκη) εισέλθει στην Βουλή, θα διεκδικήσει «στον πόντο» από την Ελληνική Λύση την έκτη θέση, μια θέση που δίνει κι έναν βουλευτή στο Επικρατείας. 

TAGS: