Μήλον της έριδος η «ΝΙΚΗ»

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

του Ζαχαρία Π. Γεωργούση

Η παράφορη επιδίωξη της…Αυτοδύναμης πρωτιάς στις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου έχει συνεπάρει για ευνόητους λόγους «γαλάζιους» εν αναμονή βουλευτές και αγγίζει τα όρια εμμονής για συγκεκριμένα μέλη της αυλής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η σφοδρή επιθυμία για την επίτευξη του στόχου, μάλιστα, τούς κάνει συχνά μητσοτακικότερους του αρχηγού Μητσοτάκη, ενώ για ορισμένους αυτή η κατά συνθήκη μέθη τα τελευταία 24ωρα λαμβάνει διαστάσεις προεκλογικής μέθης, με συνέπεια να θολώνει η κρίση τους και να βλέπουν τριγύρω φανταστικούς εχθρούς, που βοηθούν αντίπαλα κόμματα και επιβουλεύονται την αυτοδυναμία της Ν.Δ.

Δεν είναι τυχαίο ότι όσο περνούν οι ημέρες…λατρεύουν να μισούν τη «ΝΙΚΗ». Ποιος ο λόγος; Οι κυλιόμενες έρευνες δημοσκοπήσεων, που αλληλοκαλύπτονται ταχύτατα, και οι εξαντλητικές αναλύσεις τους, που είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη, με κύριο σενάριο την επτα-κομματική Βουλή της 25ης Ιουνίου και καίριο ερώτημα στην εξίσωση  «φρεναρίσματος» της γαλάζιας κούρσας προς την εκλογική Αυτοδυναμία, έχουν απάντηση με ονοματεπώνυμο: «ΝΙΚΗ»

Σε όλες τις προγραμματισμένες δημοσκοπήσεις ανιχνεύεται σταθερά η «ΝΙΚΗ», το κόμμα-έκπληξη της προεκλογικής περιόδου, με ποσοστά που κόβουν την ανάσα- και υπό συνθήκες αναχαιτίσουν την επέλαση Μητσοτάκη προς την Ηγεμονική Αυταρέσκεια της συντριπτικής πρωτιάς! Ένα κόμμα που συγκροτείται από ανθρώπους με αρχές εν Χριστώ και γνώμονα την αγάπη προς την πατρίδα και οι οποίες αντανακλούν ως δίπολο απαρέσκειας στην αμερικανοκίνητη ομάδα συμβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αναφορά στο σύστημα αξιών της μετα-νεωτερικότητας, όπου η Χριστοκεντρική ζωή θεωρείται τουλάχιστον αναχρονισμός και οι κληρικοί του χριστιανισμού της Ανατολής αναγνωρίζονται ως ορθόδοξοι ταλιμπάν.

Επόμενο, λοιπόν, είναι να θέσουν στο στρατόπεδο των αντιπάλων κομμάτων την «ΝΙΚΗ» και να αποδυθούν σε προσπάθεια ψαλλιδίσματος των ποσοστών της μέσα από ένα πλέγμα πολυεπίπεδων δράσεων, όπως ασφυκτική επιρροή σε γνωστούς καναλάρχες, χαρακτηρισμοί για Χριστο-κάπηλους και διαρροές για τάχα θρησκόληπτο παρελθόν μελών του συγκεκριμένου κόμματος.

Οι διαρροές του «γαλάζιου» μπλοκ για ανάμειξη μονών στο πολιτικό παίγνιο, αλλά και οι εκφρασμένες ανησυχίες βουλευτών της Αντιπολίτευσης σε πρώτη φάση έπιασαν τόπο. Ο Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμος έστειλε μήνυμα αποστασιοποίησης των κληρικών από την πολιτική, όπως έκαναν και άλλοι Ιεράρχες ανάμεσα στους οποίους ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο Λαρίσης Ιερώνυμος.

Στο σχέδιο «μπλοκαρίσματος» της νικη-φόρας πορείας συνυπολογίζονται και οι φίλιες δυνάμεις σε αυτό το κόμμα-έκπληξη. Οι σύμβουλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν στοχοποιήσει ως βασικούς υπόπτους της δημοσκοπικής εκτόξευσης «ΝΙΚΗς» συγκεκριμένα μοναστήρια  και Σκήτες από το Άγιο Όρος, ησυχαστήρια από το Λεκανοπέδιο Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και παλαιοημερολογίτικους κύκλους. Θεωρούν, δε, ότι Αγιορείτες Γεροντάδες μέσω πνευματικοπαίδων τους δημιουργούν μια δυναμική συσπείρωσης ψηφοφόρων με τα χαρακτηριστικά του συνειδητοποιημένου ορθόδοξου χριστιανού. «Μια κινητοποίηση πιστών που, τολμώ να πω, έλαβε τους τελευταίους μήνες διαστάσεις στρατηγικής καθοδήγησης από κύκλους που είχαν αναφορά σε ησυχαστήρια της Βόρειας Ελλάδας ή και απευθείας επαφή με μοναστήρια του Αγίου Όρους, τα οποία βλέπουν με δυσπιστία την κατ’ αυτά πρόσδεση της χώρας μας στο άρμα των Αμερικανών και την υποταγή μας στην άθεη Δύση» μας εκμυστηρεύτηκε μέλος της ομάδας επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτοντας ότι η διαδρομή της «ΝΙΚΗΣ» εξετάστηκε υπό το πρίσμα  Αγιορείτικης  πολύ-επίπεδης συνδρομής, σε συνδυασμό με την  καταγεγραμμένη πρόθεση της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας να ενεργοποιήσει το ορθόδοξο τόξο των Βαλκανίων, με κέντρο το περιβόλι της Παναγίας και επιρροή στην πολιτική ζωή της χώρας.

TAGS: