x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Βαρουφάκης: Η επενδυτική βαθμίδα είναι μια «απίστευτη και επικίνδυνη αρλούμπα

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Βαρουφάκης:

 

Η επενδυτική βαθμίδα είναι μια «απίστευτη και επικίνδυνη… αρλούμπα, θα μας κάνει κακό», υποστήριξε, κατά λέξη, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. Aμφισβήτησε δε ότι το επιτόκιο θα μειωθεί σημαντικά και ότι θα αυξηθεί η ροή των δανείων χάριν της επενδυτικής βαθμίδας.

Η οποία, εν τέλει, «θα παίξει αρνητικό ρόλο», συμπέρανε, προβλέποντας ότι, μετά από ένα χρόνο, η κυβέρνηση δεν θα δίνει επιδόματα, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, επικαλούμενη την ενδεχόμενη μείωση της επενδυτικής βαθμίδας. Θα αναθεωρηθούν, έτσι, όλες οι κυβερνητικές υποσχέσεις, ισχυρίσθηκε και προσέθεσε: «Η απώλεια της επενδυτικής βαθμίδας, όταν την πάρουμε, θα γίνει ο νέος μπαμπούλας της νέας λιτότητας». Τέλος, προέβλεψε τσουνάμι στην αγορά ακινήτων, με τη νέα κρίση να έχει τρία χαρακτηριστικά: αγορά ακινήτων – ύφεση – αύξηση επιτοκίων.

 

Στην αμιγώς πολιτική ατζέντα, υπογράμμισε ότι στις δεύτερες αυτές εκλογές, πολλές προσωπικότητες της Οικολογίας, του Φεμινισμού και της Αριστεράς εκδήλωσαν την υποστήριξή τους προς τον πολιτικό φορέα, του οποίου ηγείται. Χωριστή αναφορά δε, έκανε στον Κώστα Γαβρά, ο οποίος πρώτη φορά «βγήκε να στηρίξει». Το κεντρικό δίλημμα που θέτει, εξ άλλου, το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη είναι, σύμφωνα με τον επικεφαλής του, «ξέρετε τι έχουμε κάνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Θέλετε τη φωνή αυτή στη Βουλή; Στο χέρι σας είναι».

Υπερασπίσθηκε, ταυτοχρόνως, την ενωτική διάθεση στους κόλπους της Αριστεράς – «θα το λέμε και μετά τη Δευτέρα», υποσχέθηκε. Στην ερώτηση για τις διαφορές του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το ΚΚΕ, ο Γ. Βαρουφάκης εστίασε εν πρώτοις σε δύο διαφορές με το ΚΚΕ: «Έχουμε κάνει τα πάντα για να έχουμε εσωτερική δημοκρατία στο κόμμα μας» αφενός, την προσέγγιση στα περιβαλλοντικά ζητήματα αφετέρου. Εξ άλλου, διευκρίνισε, «εμείς ποτέ δεν υιοθετήσαμε αντι-ΚΚΕ λόγο, παρότι εκείνοι μιλούν πολύ άσχημα για εμάς».

Σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, «με τον περισσότερο κόσμο του έχουμε πολλές συγκλίσεις». Αντιθέτως, «με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ οι διαφωνίες προέκυψαν το βράδυ του δημοψηφίσματος». Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεν πιστεύει ότι η χώρα, το χρέος της είναι βιώσιμα, σημείωσε επί λέξει, κάνοντας, εν κατακλείδι, λόγο για «πρακτική διαφωνία» με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software