Χριστοδουλίδης: Όχι τετελεσμένα από τους τουρκικούς σχεδιασμούς

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποτραπούν περαιτέρω τετελεσμένα από τους τουρκικούς σχεδιασμούς, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στο γεύμα εργασίας που παραθέτει η σουηδική πρεσβεία και σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι οι τουρκικοί σχεδιασμοί προχωρούν στην περιοχή της Δερύνειας με την ανέγερση εργατικών κατοικιών και ερωτηθείς για τις ενέργειες της κυβέρνησης σε σχέση με αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ήδη, έχουμε εγείρει το θέμα και στα Ηνωμένα Έθνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνουμε όλες τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν μέσα στο διπλωματικό πλαίσιο, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια τέτοια εξέλιξη.

 
 

Την ίδια στιγμή ισχύει αυτό που έχω προαναφέρει. Η ανάγκη για να προχωρήσουμε σε επανέναρξη των συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, να πετύχουμε τη λύση του Κυπριακού, είναι η μόνη που μπορεί να αποτρέψει περαιτέρω τετελεσμένα και αντιλαμβάνεστε ότι η δημιουργία νέων τετελεσμένων το μόνο που επιτυγχάνει είναι να απομακρύνει ακόμη περισσότερο το στόχο για επίλυση του Κυπριακού. Είναι για αυτό τον λόγο που από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μου, προς αυτή την κατεύθυνση ακριβώς εργαζόμαστε και ελπίζω σύντομα να υπάρξουν αποτελέσματα».

Σε ερώτηση αν υπάρχει πληροφόρηση για το τι διημείφθη μεταξύ Ευρωπαίων αξιωματούχων και του Προέδρου της Τουρκίας σε διάφορες επαφές τους και αν το Κυπριακό ήταν στην ατζέντα των επαφών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ναι, φυσικά υπάρχει ενημέρωση και το Κυπριακό ήταν ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν».

 

Ερωτηθείς αν το Κυπριακό συζητήθηκε στη συνάντηση του Προέδρου της Γαλλίας με τον γγ των ΗΕ, ο Κύπριος Πρόεδρος είπε «δεν γνωρίζω τη συγκεκριμένη συζήτηση για να σας πω, δεν έχω ενημέρωση».

TAGS: