ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

trio.jpg
0
0
0
s2smodern

Νιζάμης: Καμία υποχώρηση στις προκλήσεις των Τούρκων

Γράφει ο Χάρης Μπερτίδης

Μια διαφορετική εκδήλωση έλαβε χώρα χθες στο Πολεμικό Μουσείο στο αμφιθέατρο Ιωάννης Καποδίστριας για τους αγνοούμενους της Κύπρου. Σε καιρούς σκοτεινούς όπου βασιλεύει η ανομία και το θράσος, όπως είδαμε ξανά στην περίφημη εκδήλωση των «υπερήφανων» στην Θεσσαλονίκη, αλλά και σε καιρούς δύσκολους με τη συνεχή προκλητικότητα των Τούρκων να κλιμακώνεται και την υποχωρητικότητα των Αθηνών να συνεχίζεται, εκδηλώσεις σαν τη χθεσινή μόνο θετικά μηνύματα μπορούν να έχουν. Η εκδήλωση αφορούσε τους αγνοούμενους της Κύπρου όπου τόσες δεκαετίες μετά δεν έχει δοθεί λύση. Ήταν πολύωρη αλλά κράτησε το ενδιαφέρον του κόσμου μέχρι το τέλος. Πλήθος στρατιωτικών και απλών πολιτών την παρακολούθησε. Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν και ο ΟΥΚάς και υποψήφιος Βουλευτής με την Χρυσή Αυγή Κωνσταντίνος Νιζάμης, ο εν αποστρατεία Λοχαγός Ανδρέας Πετρόπουλος αλλά και ο Πατριώτης ηθοποιός Κώστας Πρέκας. Πολλοί παλαίμαχοι αλλά και νεότεροι αγωνιστές της Κύπρου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο στο μεγάλο ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου όσο και στην συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων σήμερα στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σε ιστορικό αλλά και σε πολιτικό πλαίσιο το μήνυμα της χθεσινής εκδήλωσης ήταν ότι οι Τούρκοι καταλαβαίνουν μόνο από δυναμικές απαντήσεις, που ποτέ δεν έχουν λάβει από καμία κυβέρνηση από το 1974 έως σήμερα. Όσο σκύβει η Ελλάδα το κεφάλι κανένας δεν θα σταματήσει να την χτυπάει. Αξίζει να τονιστεί, ότι η χθεσινή παρουσίαση είχε κάτι το διαφορετικό. Εκτός, από τα μηνύματα ενότητας και νίκης, ο απλός πολίτης που την παρακολούθησε διαπίστωνε πόσο δεμένοι είναι μεταξύ τους όσοι υπηρέτησαν την Πατρίδα μέσα από τις τάξεις των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού.

Η συγκίνηση πολλών ήταν εμφανής κάτι που αποδεικνύει και το δέσιμο που αναπτύσσεται μέσα από τις σκληρές δοκιμασίες που περνούν αλλά και την αγάπη για την Πατρίδα. Άλλωστε γι’ αυτούς τους λόγους οι νεοταξίτες πολεμούν οτιδήποτε έχει να κάνει με Πατρίδα, Ορθοδοξία και Στρατό. Τέτοιες εκδηλώσεις, που δεν θα δείτε πουθενά στην ελληνική τηλεόραση, είναι σημαντικές για όλους τους παραπάνω λόγους. Τέλος, να αναφέρουμε ότι ο κόσμος αντάμειψε με το πιο θερμό του χειροκρότημα τον Κώστα Πρέκα όταν ανέγνωσε ένα ποίημα που έγραψε αποκλειστικά για τους αγνοούμενους της Κύπρου. Με τον δικό του φλογερό, πατριωτικό και έντονα συγκινησιακό του λόγο συνεπήρε τους παρευρισκόμενους.

Εμείς από την Ελεύθερη Ώρα επικοινωνήσαμε με τον Κώστα Νιζάμη, ο οποίος έδωσε το ακόλουθο μήνυμα προς τους αναγνώστες της εφημερίδας:

«Η εκδήλωση ήταν μεγαλειώδης και είχε πολλούς αποδέκτες. Πρέπει να καταλάβουν οι Έλληνες ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από διαπραγματεύσεις και ανακοινώσεις. Διαχρονικά οι Έλληνες πολέμησαν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια. Είναι αστείο να περιμένουμε βοήθεια από το ΝΑΤΟ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνοι μας πρέπει να αμυνθούμε και να απαντήσουμε. Και η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Μόνο αυτόν τον δρόμο φοβάται η Τουρκία με τα πολλά εσωτερικά προβλήματα που έχει. Είναι λάθος να παρουσιάζουμε την Τουρκία δυνατή και να φοβίζουμε τους συμπατριώτες μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, παρά τις περικοπές τα χρόνια των μνημονίων, είναι έτοιμες να προστατεύσουν την Ελλάδα και τα σύνορά μας. Πολιτική βούληση χρειάζεται. Γι’ αυτό πάλευα και θα συνεχίσω να παλεύω. Στη εκδήλωση είδα πολλούς φίλους από παλιά και όλοι βγάλαμε προς τα έξω την ίδια εικόνα. Είμαστε έτοιμοι για όλα. Και αυτό πρέπει να παρουσιάζεται στον κόσμο και όχι η δυναμική της Τουρκίας. Οι Έλληνες σε όλα τα επίπεδα υστερούν στην ελπίδα, όλοι προσπαθούν να τους την στερήσουν. Αλλά εδώ υπάρχουμε εμείς, οι ΟΥΚάδες και οι Καταδρομείς για να τους αναπτερώνουμε το ηθικό. Είμαστε έτοιμοι για όλα επαναλαμβάνω. Ο δρόμος είναι ένας. Καμία υποχωρητικότητα απέναντι στον εχθρό της πατρίδας μας! Έλληνες είμαστε! Και οι Έλληνες δεν γονατίζουν ποτέ. Ακόμα και στους Θεούς όρθιοι μιλάμε!

Όπως είπε και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης: «τον Τούρκο δεν τον φοβάμαι διότι αν θέλει να υποτάξει με βία τον τόπο και να βαστάξει και να τον κατέχει θέλει τουλάχιστον 50.000 διαρκώς Τούρκους δια φρουράν, αλλά τώρα φοβούμαι το μίασμα του προσκυνήματος ότι πρέπει να καταβάλουμε κόπους διπλούς».

Και εμείς αυτό πρέπει να κάνουμε. Να μην φοβηθούμε του Τούρκο!».

Ετικέτες: Κύπρος Εκδήλωση Πρέκας Πετρόπουλος Αγνοούμενοι Νιζάμηςe-genius.gr ...intelligent web software