x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Μείωση 800 ευρώ στους βατραχανθρώπους του ΠΝ και κοροϊδία Μαυρογιαλούρου σε άτομα με ειδικές ανάγκες

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Κόψιμο 800 ευρώ από τους βατραχανθρώπους του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και μέγα θέμα για άτομα με ειδικές ανάγκες από μέτρα που το ΥΠΕΘΑ είχε βαφτίσει …ευεργετικά! Όλα αυτά πριν τις εκλογές, οπότε να υποθέσουμε ότι μετά από την ολοκλήρωση τους έρχονται τα καλύτερα για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Για το κόψιμο των 800 ευρώ στη ΔΥΚ αναμένονται απαντήσεις από ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ και παραιτήσεις βατραχανθρώπων! Για το δεύτερο θέμα το ΥΠΕΘΑ «αξημέρωτα» με ανακοίνωση του υποστηρίζει ότι …μελετά το θέμα:

«…το ΥΠΕΘΑ έχει λάβει αριθμό επιστολών από στελέχη και μέλη των οικογενειών τους, με τις οποίες εκφράζονται προβληματισμοί για το εάν η ως άνω προσθήκη περιορίζει τελικώς τη δυνατότητα υπαγωγής των στελεχών στα ευεργετικά μέτρα.

      Την παρούσα χρονική περίοδο, το ΥΠΕΘΑ εξετάζει τις επίμαχες διατάξεις, ούτως ώστε να δοθούν οι αναγκαίες οδηγίες επί της διευκρινιστικής διαταγής που αναμένεται να εκδοθεί. Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν θα ισχύσει κάτι που θα μειώνει ή θα περιορίζει τα ευεργετήματα».

 

Η «παρούσα χρονική στιγμή» είναι …τρεις μέρες πριν από τις εκλογές και είναι απλά ντροπή να γίνονται τέτοιες συζητήσεις μερικές πριν τη ψηφοφορία. Να επισημάνουμε βεβαίως ότι παρά …τα προβληματικά «ευεργετικά μέτρα» στις 17 Μαίου ,λίγα 24ωρα πριν από τις κάλπες της 25ης Μαίου (!!!)  που είχε πάρει ο πρώην ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, βγήκε πρώτος στην Καβάλα! Συνεπώς γιατί να μη συνεχιστεί η τακτική …Μαυρογιαλούρου και τώρα;

Τι έχει συμβεί με τα…ευεργετικά μέτρα και τους ΑμεΑ;

 

Έχουν επαρκώς εξηγηθεί με κείμενα συγγενών που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Διαβάστε:

Στις 17 Μαίου δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 3267/2023 με το οποίο αρκετοί ΑμεΑ χάρηκαν πως επιτέλους θα διαμένουν στις κατοικίες έως ότου λήξει η γνωμάτευση αναπηρίας τους γιατί δεν είδαν τον ορισμό που έχουν ορίσει ως ΑμεΑ. Το νέο ΦΕΚ αγγίζει τα όρια του παράλογου για όλους τους συζύγους με αναπηρία!

Το προηγούμενο ΦΕΚ 1139/Β/3-6-2011 έγραφε:

β)Ως άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) ορίζονται τα άτομα που δε μπορούν να εξασφαλίσουν μόνα τους όλες ή ένα μέρος από τις ανάγκες μιας φυσιολογικής ατομικής και κοινωνικής ζωής, λόγω κάποιας εκ γενετής ή επίκτητης σωματικής, διανοητικής ή ψυχικής βλάβης και έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

ο νέο ΦΕΚ 3267/2023 καταργεί αυτόν τον ορισμό και βάζει τον παρακάτω:

β) Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), είναι τα ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία και τα ανήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) ή τουλάχιστον πενήντα τοις εκατό (50%), εφόσον πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο (τύπου 1).

Συνεπώς μιλάμε για την πλήρη απαξίωση συζύγων με αναπηρία ΜΟΝΟ και είναι ιδιαίτερα περίεργο γιατί στοχεύουν ουσιαστικά σε αυτήν και μόνο την ομάδα ανθρώπων.

Ορθά προστατεύουν τα ανήλικα άτομα, τα ανήλικα με διαβήτη με χαμηλότερο ποσοστό του 67% και τα ενήλικα τα οποία έχουν ανικανότητα εργασίας. Κακώς πετάνε εκτός άτομα με αναπηρία τα οποία η γνωμάτευση τους αναγράφει ικανά για εργασία.

Για όσους δε γνωρίζουν είναι πολύ συγκεκριμένες οι παθήσεις όπου μια επιτροπή ΚΕΠΑ/ΑΣΥΕ θα αναγράψει την ανικανότητα για εργασία και ως επι των πλείστων δίνεται σε άτομα με νοητική υστέρηση.

Είναι πάρα πολλά τα ΑμεΑ όπου βρίσκονται σε αμαξίδιο, έχουν παραπληγία τετραπληγία, σκλήρυνση κατά πλάκας, προβλήματα καρδιολογικής φύσεως και στη γνωμάτευση τους «κρίνονται ικανά για εργασία».

Αυτό σημαίνει ότι εργάζονται ή θα εργαστούν;;;;;;Πως είναι δυνατόν να μην υπήρξε ίχνος ανθρωπιάς στα αρμόδια άτομα που έβγαλαν αυτόν τον ορισμό; Πώς είναι δυνατόν να μη σκέφτηκαν ότι υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι υγιείς πόσο μάλλον άνεργοι ΑμεΑ!

Το σκεπτικό τους ήταν ποιο ακριβώς; Το οικονομικό μέρος; Ότι αφού κρίνεσαι «ικανός» για εργασία άρα ίσως εσύ κάποτε εργαστείς(και θα εργαστείς και σε καλή θέση με ικανοποιητικό μισθό) άρα δεν έχεις ανάγκη από διαμονή στις κατοικίες. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν θα έπρεπε να μπούνε εισοδηματικά κριτήρια και στις υπόλοιπες κατηγορίες. Παράδειγμα μια τρίτεκνη οικογένεια ενδέχεται να αποτελείται από δύο γονείς δημοσίους υπαλλήλους όπου μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην καθημερινότητα με αποτέλεσμα να μην έχουν ανάγκη διαμονής στις κατοικίες.

Με αυτό που έκαναν μας βάζουν σε σκέψεις που δεν είναι σωστές! Έχει δικαίωμα να μείνει στις κατοικίες και ο τρίτεκνος και ο πολύτεκνος και ο μονογονέας αλλά και ο ΑμεΑ! Χωρίς διακρίσεις!!

Το χειρότερο είναι ότι μας πετάνε και από την πενταετία δηλαδή πλέον στρατιωτικός που έχει σύζυγο ΑμεΑ μπαίνει στην κατηγορία της απλής μοριοδότησης γιατί δε θεωρείται ΑμεΑ η/ο σύζυγος άσχετα αν έχει παράδειγμα απόφαση ΚΕΠΑ 80% εφόρου ζωής!

Αποκορύφωμα του μισαναπηρισμού είναι ότι οι προστάτες ΑμεΑ που η γνωμάτευση τους γράφει ικανοί για εργασία ξεκινάνε κανονικά να κάνουν υπηρεσίες κάτι που πρακτικά μας αλλάζει ΕΝΤΕΛΩΣ τη ζωή μας.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτά που ίσχυαν έως τώρα δεν ήταν διευκολύνσεις και ευεργετικά μέτρα που κάποιους τους βοηθούσαν ελάχιστα ή λίγο στην καθημερινότητα ;;; ότι το γεγονός πως οι προστάτες δεν έκαναν υπηρεσίες ήταν τουλάχιστον λυτρωτικό για τα ίδια τα ΑμεΑ;; Μπορείτε να κάνετε εικόνα ενός συζύγου με νόσο Crohn όπου ενδέχεται να έχει νοσηλείες πως θα ανταπεξέλθει όταν ο σύζυγος θα συμπέσει να έχει υπηρεσία ‘η άσκηση εκτός;;;; κάποιος που έχει σκλήρυνση κατά πλάκας και έχει κρίσεις τι θα κάνει 24 ώρα μόνος του;; κάποιος ΑμεΑ τυφλός όπου έχει μια συγκεκριμένη ρουτίνα πόσο  θα αποδιοργανωθεί;;;

Και κάποιοι από τους παραπάνω να έχουν και παιδιά να είναι και γονείς; Υπόψιν όλες οι παραπάνω παθήσεις δεν εμπίπτουν σε αυτές που σου δίνουν «ανικανότητα για εργασία» εκτός και αν αγγίζεις το 90% αναπηρίας που πρακτικά φαντάζομαι αντιλαμβάνεστε τι σημαίνει!

Και αυτό μας το παίρνετε πίσω!

Στα ΑμεΑ βρήκανε να κάνουν διακρίσεις και διαχωρισμούς;;

Το νέο αυτό Φεκ ορίζει πλέον πως για το στρατό άτομα με αναπηρία είναι ΜΟΝΟ αυτά που η γνωμάτευση τους γράφει πως είναι ανίκανα για εργασία. Αν αυτό δεν είναι μισαναπηρισμός τότε τί είναι;

Συνημμένη θα βρείτε την επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας η οποία στάλθηκε 19/05/2023.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΖΥΓΟΥ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΥΕΘΑ 19/05 /2023

Αξιότιμε κ. Υπουργέ στις 17 Μαίου δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ 3267/2023 το οποίο εμπεριέχει «Ευεργετικά μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Είμαι σύζυγος υπαξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών και άτομο με αναπηρία 67%.Είμαι 37 ετών και έχω δει πολλές αδικίες εις βάρος ατόμων με αναπηρία στη ζωή μου μα αυτή η αδικία ξεπερνά κάθε λογική. Άκουγα τον όρο μισαναπηρισμός για διάφορα θέματα, από την πλευρά ατόμων με αναπηρία και τη θεωρούσα υπερβολική. Να που έφτασε η στιγμή αυτόν τον όρο, αυτή τη λέξη… να την νιώσω στο πετσί μου!

Τα νέα ευεργετικά μέτρα αψηφούν τα δικαιώματα των αναπήρων συζύγων, μας αντιμετωπίζουν ως «υγιείς»  και μας οδηγούν σε μια σειρά αποκλεισμών. Τίθεται διαχωρισμός αναπήρων με προϋπόθεση  ποιος μπορεί να εργαστεί και ποιος όχι. Με απλά λόγια ενώ τα ΑμεΑ ανήλικα και ενήλικα που η γνωμάτευση αναγράφει ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία ωφελούνται από τα νέα ευεργετικά μέτρα προκειμένου να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οι γονείς και οι προστάτες(ενηλίκων αμεα), τις δυσκολίες της καθημερινότητας  αντίθετα στα ΑμεΑ που δεν αναγράφεται αυτό εφαρμόζεται αποκλεισμός από κάθε διευκόλυνση και βοήθεια καθώς οι δικές τους ανάγκες παύουν να υπάρχουν γιατί «μπορούν να εργαστούν».

Τα νέα «Ευεργετικά μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων» μας πετάνε κυριολεκτικά εκτός από ΚΑΘΕ διευκόλυνση που είχανε οι σύζυγοι μας από την υπηρεσία τους.

Δε μπορώ να φανταστώ ποιος μπόρεσε να γράψει ως ορισμό για να ισχύουν τα νέα ευεργετικά μέτρα ότι τα  Άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), είναι τα ενήλικα άτομα με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία. Πετάτε έξω μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ανάγκη βοήθειας του συζύγου τους. Μας πετάτε έξω από τα σπίτια και δεν μας δίνεται τη δυνατότητα να μείνουμε και εμείς μέχρι να λήξει η γνωμάτευση αναπηρίας μας, ούτε καν μας δίνεται τη δυνατότητα να μένουμε την 5ετία που πλέον δικαιούνται και οι τρίτεκνοι! Μας τοποθετείτε στην κατηγορία της απλής μοριοδοτησης (!!) ενώ παράλληλα οι σύζυγοι μας θα κάνουν κανονικά υπηρεσίες.

Πώς είναι δυνατόν να μας αφήνετε αβοήθητους επειδή απλά η γνωμάτευση της αναπηρίας μας δεν αναγράφει  ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία;; Είναι πάρα πολύ συγκεκριμένες οι παθήσεις όπου αναγράφει αυτό η γνωμάτευση. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι έχουν 80% αναπηρία αλλά αναγράφει πως είναι ικανοί για εργασία; Ακόμα και άνθρωποι που βρίσκονται σε αμαξίδια δεν έχουν στη γνωμάτευση ανικανότητα εργασίας όπως επίσης άνθρωποι που νοσηλεύονται ανα τακτά χρονικά διαστήματα στη γνωμάτευση τους δεν αναγράφει ανικανότητα για εργασία!

Τόσο τα ΚΕΠΑ όσο και οι Ανώτατες επιτροπές στρατού είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και για να φτάσει κάποιος να πάρει ποσοστό 67% και άνω ή για να δώσουν το ποσοστό σου εφ’ορου ζωής σημαίνει πως η πάθηση εκτός από βαριά είναι και μη αναστρέψιμη. Με τα παραπάνω προσπαθώ να σας εξηγήσω πως υπάρχουν άνθρωποι με πάρα πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία τους επηρεάζουν σε τεράστιο βαθμό την καθημερινότητα αλλά στη γνωμάτευση τους δεν αναγράφει ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία!

Με τα νέα ευεργετικά μέτρα πλέον το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης δεν αναγνωρίζει κανέναν άλλον ως ΑμεΑ πέραν από τα άτομα τα οποία έχουν ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία. Δεν έχει σημασία ούτε τι αναπηρία έχουμε, ούτε το ποσοστό, ούτε αν η βλάβη μας είναι αναστρέψιμη ή όχι. Μας πετάτε από παντού και πλέον δεν έχουμε καμία διευκόλυνση και κανένα ευεργετικό μέτρο πλην των μεταθέσεων το οποίο έτσι όπως φαίνεται θα το πάρετε και αυτό αφού πήρατε τα υπόλοιπα.

Τα νέα ευεργετικά μέτρα φαίνεται πως σκοπό έχουν μια πάρα πολύ μικρή στοχευμένη ομάδα να βοηθήσουν μιας και όπως σας ανέφερα παραπάνω είναι δύσκολο και θέλει πολύ συγκεκριμένη πάθηση για να αναγράψει η επιτροπή την ανικανότητα εργασίας. Επίσης τα νέα ευεργετικά μέτρα καλύπτουν πλήρως τις οικογένειές με ανήλικο ΑμεΑ χωρίς εκεί να υπάρχει οποιαδήποτε προϋπόθεση. Και εμείς κ.Υπουργέ; Εγώ που έχω δύο ανήλικα παιδιά και ένα πλήρης παράλυτο άνω άκρο; Εγώ που χρειάζομαι το σύζυγο μου για να με βοηθήσει τον 3 ετών γιό μας να τον αλλάξω, να τον ντύσω,να τον κάνω μπάνιο; Εμένα που η διαβίωση μέσα στις κατοικίες της αεροπορίας ήταν ΣΩΤΗΡΙΑ από κάθε άποψη γιατί με πετάτε εκτός; Επειδή η γνωμάτευση του Κεπα δεν αναγράφει ότι έχω  ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία;

Η αδικία είναι αφόρητη! Σκεφθείτε σας παρακαλώ πολύ όλους εμάς που δεν έχουμε εδώ που βρισκόμαστε καμία βοήθεια και χρειαζόμαστε τον/την σύζυγο μας. Σκεφτείτε πόσο μας  βοηθάει η διαβίωση στις κατοικίες τόσο στην καθημερινότητα μας όσο και από οικονομικής πλευράς. Πόσο βοηθητικό είναι να μην κάνουν υπηρεσίες οι σύζυγοί μας  και να τους έχουμε κοντά μας περισσότερες ώρες!

Σας παρακαλώ πολύ κ.Υπουργέ αλλάξτε την προϋπόθεση αυτή, μην αφήνετε τόσο κόσμο με σοβαρές αναπηρίες εκτός αυτών των δύο ευεργετικών μέτρων. Είμαστε επι των πλείστων ΑμεΑ γονείς , μητέρες και πατεράδες που έχουμε αναπηρία και πραγματικά χρίζουμε βοήθειας. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η πολύτεκνη μητέρα, η τρίτεκνη μητέρα, η μητέρα μονογονέας και η μητέρα τέκνου ΑμεΑ έχει ανάγκη από τη διαμονή στις κατοικίες, η μητέρα με αναπηρία δεν έχει;

Κ. Υπουργέ χάσαμε τον ύπνο μας από προχθές. Αλλάζει κυριολεκτικά η ζωή μας γιατί μας παίρνετε πίσω δύο πολύτιμα μέτρα που μας διευκόλυναν πάρα πολύ. Θα μπορούσα να κάτσω και να γράψω πολλές σελίδες λέγοντας σας τις καθημερινές ανάγκες και δυσκολίες όχι μόνο τις δίκες μου αλλά και άλλων συζύγων ΑμεΑ που έβλεπα εντός των κατοικιών να έχουν. Να σας  παρουσιάσω την «εικόνα» σχετικά με τα ΑμεΑ και την εργασία στη χώρα μας μα θεωρώ πως τα γνωρίζεται πολύ καλά και δε χρειάζεται ούτε εγώ ούτε κανένας να σας τα πει. Το ότι οι γνωματεύσεις μας δεν αναγράφουν ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία πιστέψτε με δεν αγγίζει ούτε στο ελάχιστο την πραγματικότητα η οποία είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι με αναπηρία 67% και άνω έχουν σοβαρά προβλήματα που ούτως ή άλλως δε μπορούν να εργαστούν. Μα ακόμα και αν μπορούν να εργαστούν δεν υπάρχει καμία ευκαιρία εκεί έξω και μπορείτε να το αντιληφθείτε όταν υπάρχουν τόσοι άνεργοι υγιείς! Κλείνοντας την επιστολή μου, σας παρακαλώ και πάλι να αλλάξετε αυτόν τον ορισμό για τα ΑμεΑ και να είμαστε και οι σύζυγοι με αναπηρία αλλά και όλοι τα ΑμεΑ που «μπορούμε να εργαστούμε», ωφελούμενοι των νέων ευεργετικών μέτρων.

 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software