Ο κ.Δένδιας επιβεβαιώνει ότι και ο τουρισμός τελικά «δεν πάει όπως περιμέναμε»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

«Η σεζόν είναι χαμηλότερη απ’ όσο περιμέναμε», παραδέχεται ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος στον τουρισμό στην Ελλάδα κατά το φετινό καλοκαίρι.

 
 

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα αποτελέσματα φέτος δεν ήταν αυτά που προσδοκούσε η κυβέρνηση. «Δεν πάει πολύ καλά η σεζόν, θέλω να είμαι ειλικρινής», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και σημείωσε: «Είχαμε βάλει τον πήχη στον ουρανό».

«Ενώ δεν είναι κακή σεζόν καθεαυτή, όμως είναι χαμηλότερη απ’ όσο περιμέναμε» όπως είπε και απέδωσε το πρόβλημα στην ακρίβεια και τον καιρό. «Από δω και πέρα να δούμε τι θα γίνει», είπε.

 
 

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα οι  οι ξενοδόχοι, βλέπουν τον Ιούνιο, στην έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, με μειωμένες οι κρατήσεις. Στη Μύκονο, οι ξενοδόχοι κάνουν λόγο ακόμα και για 40% λιγότερες κρατήσεις, ενώ αντίστοιχη φαίνεται να είναι η εικόνα και στη Σαντορίνη, όπως δείχνουν τα στοιχεία των αφίξεων που σε ορισμένες περιπτώσεις εμφανίζουν ακόμα και μείωση.Ας ρίξουν μια ματιά στους τιμοκαταλόγους, υπάρχουν απαντήσεις…

Η Αθήνα,  πλέον μετατρέπεται σε πρώτο προορισμό και όχι ενδιάμεση στάση, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία δεν αποκομίζουν τα κέρδη, γιατί οι περισσότεροι στρέφονται στη λύση της βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, δηλαδή στα Airbnb.

 
TAGS: