x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Φοβερές καταγγελίες από τους υποψήφιους που εγκατέλειψαν την Κωνσταντοπούλου

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Σφοδρές είναι αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό της «Πλεύσης Ελευθερίας» μετά την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μη ακολουθήσει τους «σταυρούς» των υποψηφίων στις εκλογές της 21ης Μαΐου για τη διαμόρφωση της λίστας των εκλογών της 25η Ιουνίου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, πολλοί υποψήφιοι, ακόμα και πρώτοι σε σταυρούς, υποβιβάστηκαν και αντικαταστάθηκαν από «φυτευτούς ημέτερους» της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι οποίο κατέλαβαν πιθανές εκλόγιμες θέσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» έχει αλλάξει τον πρώτο σε σταυρούς στις 29 από τις 59 εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

Μεταξύ αυτών και τους πρώτους σε σταυρούς στις 8 από τις 10 μεγάλες περιφέρειες Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όπου, βάσει δημοσκοπήσεων, υπολογίζει κάποια έδρα.

Επίσης 15 γυναίκες που πρώτευσαν αντικαταστάθηκαν από άνδρες.

Οι κινήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου πυροδότησαν ένα πρωτοφανές προεκλογικό «ντόμινο» αποχωρήσεων με τους υποψήφιους βουλευτές της «Πλεύσης Ελευθερίας» που παρακάμφθηκαν στις λίστες να παραχωρούν συνέντευξη Τύπου καταγγέλλοντας την επικεφαλής του κόμματος.

Όπως τόνισαν, παρά τα όσα υποστηρίζει, κανένας από τους υποψήφιους δεν ενημερώθηκε για τις αλλαγές, ενώ ανυπόστατος είναι και ο ισχυρισμός της πως τα άτομα που αποχώρησαν δεν ήταν γνωστά στην «Πλεύση Ελευθερίας».

Αναφέρουν ενδεικτικά πως η κ. Πολυχρονοπούλου ήταν υποψήφια και στις εκλογές του 2019, στον ίδιο νομό (Βοιωτία) και ήταν και τότε πρώτη σε σταυρούς, όπως και τώρα.

Κατά τη συνέντευξή Τύπου διερωτήθηκαν μάλιστα εάν η αναφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου περί νομικών ενεργειών σε βάρος όσων αντέδρασαν δημόσια είναι κάποια μορφή απειλής προς το πρόσωπό τους.

Οι υποψήφιοι που αποχώρησαν τόνισαν πως είναι ξεκάθαρο πως από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον για την ετυμηγορία του λαού και με τις πράξεις της ακυρώνει τη δημοκρατική διαδικασία του εκλέγειν.

Αναφέροντας δε τις δηλώσεις του κ. Μπιμπίλα πως «η Ζωή, όπως της επιτρέπει ο νόμος, θέλησε να κάνει μια ομάδα συμπαγή, αποτελούμενη από άτομα που βρίσκονται στο κόμμα εδώ και 8 χρόνια», επισήμαναν πως αποτελούν μια απόδειξη ότι έτσι κι αλλιώς σχεδίαζε να βάλει τα δικά της άτομα.

«Οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως τα άτομα που παρακάμφθηκαν από τις λίστες είχαν “ημερομηνία λήξης”, κάτι το οποίο ασφαλώς δεν γνώριζε κανείς, διότι εάν το γνώριζε δεν ήταν δυνατόν να είναι σύμφωνος», δήλωσαν και κατηγόρησαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου για «οικογενειοκρατία», την οποία στο παρελθόν είχε κατήγγειλε.

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software