«Για μερικές ψήφους παίζουν ακόμη και με τη Θράκη»

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ

 

Επίτιμος Α/ΓΕΣ

 
 

Είναι εμφανές όσο περισσότερο διαρκεί και αναμοχλεύεται  η συζήτηση για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου (πού κάποιοι μόλις τώρα ανακάλυψαν) ,τόσο πιο πολύ εκτίθεται ολόκληρο το πολιτικο-κομματικό κατεστημένο και οι  παραφυάδες του και έτσι φαίνονται οι τραγικές ευθύνες του . 

Για μερικές χιλιάδες ψήφους , το πολιτικό σύστημα δε δίστασε να μετατρέψει το ευαίσθητο εθνικά ζήτημα της Θράκης, σε κεντρικό θέμα της προεκλογικής αντιπαράθεσης , και να διαχειριστεί για άλλη μια φορά ,με τελείως ανεύθυνο και ερασιτεχνικό τρόπο την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) , η οποία ορθώς και νομίμως ενημέρωσε τα κόμματα για την δράση των υποψηφίων μουσουλμάνων βουλευτών της ευαίσθητης εθνικά περιοχής της Θράκης .

 

Το γεγονός ότι η ελληνική πολιτική σκηνή ανοίγει θέμα τουρκικής μειονότητας στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, αποτελεί ένα ανέλπιστο δώρο προς την τουρκική πλευρά και ένα μείζον λάθος τακτικής σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό θέμα, το οποίο βεβαίως θεωρείται λήξαν με την αναγνώριση της θρησκευτικής μουσουλμανικής μειονότητας από τη Συνθήκη της Λωζάνης , και μόνο το γεγονός ότι συζητάμε πως και πόσο μπορεί το τουρκικό προξενείο να έχει λόγο στην εκλογική διαδικασία στη χώρα μας δεν μπορεί παρά να ικανοποιεί τους Τούρκους.

Το τραγικό και ανεύθυνο είναι πως ο ρόλος που παίζει το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής  στη χειραγώγηση της μουσουλμανικής μειονότητας στους νομούς Ξάνθης και Κομοτηνής είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια  και οι μόνοι που φαίνεται δεν «γνώριζαν» ήταν οι Έλληνες πολιτικοί .

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε φτάσει στο σημείο όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις να ανέχονται Τούρκους αξιωματούχους να κάνουν συνεχώς περιοδείες στη Θράκη και  να βγάζουν λόγους δημόσια για να εμπεδωθεί η εντύπωση ότι αφενός πρόκειται για τουρκική, όχι απλά μουσουλμανική μειονότητα, αφετέρου ότι υπάρχει καθεστώς συνδιοίκησης στην περιοχή.

Για αυτό θα ανέμενε κανείς ότι τα κόμματα και κυρίως τα κόμματα εξουσίας της Χώρας μας , θα έπρεπε να είναι διαχρονικά  ιδιαίτερα προσεκτικά στην επιλογή προσώπων στα ψηφοδέλτιά τους και εξίσου προσεκτικά στις κομματικές διαμάχες τους με επίκεντρο την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης . Επίσης ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας μας θα μπορουσε ,αν είχε στοιχειώδη ευθυξια, να υποβληθει σε ένα είδος αυτολογοκρισίας σε ενα τέτοιο λεπτό εθνικό και ευαίσθητο θέμα.

Η υπόθεση της Θράκης και της μουσουλμανικής μειονότητας είναι τρανή απόδειξη ότι το πολιτικό μας σύστημα παραμένει πολιτικά και εθνικά ανώριμο. 

Ο πρέσβης της Χώρας μας στον ΟΗΕ επί πολλά χρόνια και έμπειρος διπλωμάτης Ζαχαράκηςδήλωσε «μην περιμένετε απαραίτητα να υπάρξουν εξελίξεις στο Αιγαίο. Το παιγνίδι θα παιχθεί στη Θράκη» !!!!!!

Η δήλωση αυτή όσο σοκαριστική και αν ακούγεται , δυστυχώς αποτελεί την σκληρή πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί στη Θράκη , εξ αιτίας της ανυπαρξίας του ελληνικού κράτους, των ελληνικών κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, που έχουν αφήσει το θέμα της Θράκης επιμελώς η αφελώς στον παράγοντα τύχη .

Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας οφείλει να γνωριζει ότι τα σχέδια της Άγκυρας για «κοσοβοποίηση» της Θράκης έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται  εδώ και πολλά χρόνια . Η τουρκική στρατηγική στη Θράκη , από την ίδρυση του κεμαλικού κράτους , έχει στοχοποίηση την Ελληνική Θράκη με αιχμή την μουσουλμανική μειονότητα και την χειραγώγηση αυτής κυρίως μέσω της μειονοτικής εκπαίδευσης και της θρησκείας , δηλαδή του Ισλάμ…………..Ο Κεμαλ Ατατουρκ είχε πει το 1920 ότι «ο στόχος μας είναι σ’ ευθέτω χρόνο και σε οποιαδήποτε ευκαιρία να εντάξουμε τη Δυτική Θράκη στη μητέρα πατρίδα και  πρέπει να προσέξουμε να μείνει η Θράκη στα τουρκικά χέρια» . 

Η Άγκυρα ήδη σήμερα υλοποιεί σχέδιο επιστροφής στα Βαλκάνια, με τουρκοποίηση όλων των μουσουλμανικών μειονοτήτων . Αυτό γίνεται και με την ελληνική μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης . Βλέπουμε η Τουρκία προσπαθεί με κάθε μέσο , οικονομικό, πολιτικό η εκβιάζοντας μέλη της μειονότητας, να επιχειρει να πετύχει την ομαδοποίηση τους σε τουρκογενες μόρφωμα , παρά την διαφορετικότητα της σύνθεσης ( τουρκογενείς, Πομάκοι, Ρωμά)  με :

Τον τουρκοκεντρικό  χαρακτήρα της εκπαίδευσης .

Την αναγωγή της θρησκείας ( μουσουλμανικής) και της γλωσσας(τουρκικής) σε στοιχεία εθνοφυλετικης καθαρότητας .

Την αναγόρευση της «μητέρας πατρίδας» δηλαδή της Τουρκίας σε προστάτη της μειονότητας .

Την διαιώνιση της εσωστρέφειας και της φτώχειας της μειονότητας. Είναι  παγκοίνως αποδεκτό ότι μια ευημερούσα και ακμαζουσα μειονότητα, ουδόλως εξυπηρετεί τον τουρκικό σχεδιασμό

Την ίδρυση πολλών  «τουρκικών συλλόγων» για διεστρευλωση της πολιτιστικής κληρονομιάς των μουσουλμάνων κατοίκων της Θρακης           (Πομάκων, Ρομα) .

Την οικονομική διείσδυση , με την ίδρυση της τράπεζας Ziraat bank, η οποία λειτουργεί ως πολιορκητικός κριός ισχύος , με όλα τα γνωστά επακόλουθα. Είναι γνωστό ότι ο πακτωλός των χρημάτων που διατίθενται από την Τουρκία  πλέον στη Θράκη, αιχμαλωτίζει συναισθηματικά και εξαγοράζει συνειδησεις ανθρώπων , που βλέπουν σαν μόνη διέξοδο τους ομόδοξους τουρκοπράκτορες. 

Την διοικητική μεταρρύθμιση (Καλλικράτης )στην περιοχή , η οποία δεν έλαβε υποψη της την εθνική ιδιαιτερότητα της Θράκης .

Την ανεξέλεγκτη λειτουργία του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής , το οποίο λειτουργεί ως κηδεμόνας της μειονότητας και όχι ως μέσον προσέγγισης της με την ελληνική Διοίκηση , την οποία διαβάλει είτε κατ’ ίδιαν , είτε σε κλειστούς χώρους προσευχής.

Για όλα αυτά και για αλλά πολλά που δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν , είναι λογικό ολοι οι επαΐοντες να ανησυχούν για την επικρατούσα κατάσταση στην Θράκη , λαμβάνοντας υποψη και το σοβαρότατο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χριστιανικός  πληθυσμός της Θράκης .

Το χειρότερο είναι ότι όλα αυτά είναι πασίγνωστα εδώ και πάρα πολλά χρόνια και καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε ποτέ να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να σταματήσει όλα όσα οι Τούρκοι προσπαθούν να καταφέρουν στη Θράκη. 

Όπως διαπιστώνεται σήμερα ,τεράστιες είναι οι ευθύνες της πολιτείας και ειδικότερα των κρατικών  υπηρεσιών για την ανεξέλεγκτη δράση παρακρατικών και παραστρατιωτικών ομάδων ,που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή υπό την αιγίδα του προξενείου της Κομοτηνής . Τι κάνει η Ελληνική επίσημη κρατική Διοίκηση στην Θράκη; Τι κάνει η επίσημη πολιτεία που διαπιστώνει ότι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή δρα ως «κράτος εν κρατει»;Γιατί μένει άπραγη ενώ διαπιστώνει παραβίαση της νομιμότητας από ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου εις βάρος των εθνικών συμφερόντων και των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης ; Ερωτήματα που ουδείς δίνει πρακτικές και ρεαλιστικές απαντήσεις .

Αυτή η ομιχλώδης κατάσταση στην Θράκη πιστευω ότι  έχει δημιουργηθεί λόγω της ελάχιστης μέριμνας και έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού εκ μέρους των Αθηνών . Οι εκάστοτε προσωπικές πολιτικές των ιθυνόντων της κεντρικής και τοπικής πολιτικής σκηνής στην περιοχή , καταφέρνουν να αποδομήσουν και σε πολλές περιπτώσεις να παραχωρήσουν σοβαρά δικαιώματα στους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής , που διαφεντεύουν πλέον σε μεγάλες περιοχές τον μουσουλμανικό πληθυσμό .

Ειναι φανερο ότι η θλιβερή πραγματικότητα για τη Θράκη και  γνωστή στους “παροικούντες στην Ιερουσαλήμ “, θα εκλείψει μόνο και όταν,το σύνολο των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας, αλλά και οι γηγενείς κομματικοί και άλλοι παράγοντες, αποφασίσουν να προτάξουν πέρα και πάνω από οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα ή επιδίωξη ,το συμφέρον της Θράκης και κατ΄ επέκταση το εθνικό συμφέρον. Μέχρι να συμβεί αυτό , η τουρκική πολιτική θα παραμείνει πηγή κινδύνων, απειλούντων όλο και περισσότερο την ομαλότητα της περιοχής και την επ΄ αυτής στηριζόμενη εθνική μας κυριαρχία . 

Αν θέλουν, λοιπόν, τα κόμματα να προσφέρουν πολύτιμη υπηρεσία στην Ελλάδα και στη Θράκη, ας καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να δουν πώς θα λύσουν τα προβλήματα  της περιοχής , μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κι όχι με «ανεύθυνους αλαλαγμούς » στα τηλεπαράθυρα για το ποιος είναι πιο «Ελληνας» και πιο πατριώτης.

Το πρόβλημα και το αντικείμενο των συζητήσεων έπρεπε να είναι η προώθηση μέτρων, που θα προωθούν περαιτέρω την ισονομία και την ισοπολιτεία στην περιοχή της Θράκης ,μέτρων που θα στηρίζουν την περιοχή και συγχρόνως θα κλείνουν κάθε χαραμάδα που επιτρέπει τις απροκάλυπτες πολιτικές παρεμβάσεις της Άγκυρας, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης χειραφέτηση της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας.  Η πλειονότητα των Ελλήνων μουσουλμάνων δεν επιθυμούν ούτε να μεταβληθούν σε φανατικούς τζιχαντιστες , αλλά ούτε να στερηθούν τον δυτικό τρόπο ζωής , επειδή το επιτάσσουν οι μουλάδες και οι ανάγκες της πολιτικής του ισλαμιστή προέδρου Ερντογαν .

Τελικά το ζητούμενο σήμερα στην Θράκη είναι ο εκδημοκρατισμός της μουσουλμανικής μειονότητας , να αποκτήσει δηλαδή αληθινή πολυφωνία, αυτόνομη έκφραση , γνήσια ταυτότητα και ακηδεμόνευτο αυτοπροσδιορισμό  . Να αποδομηθεί το βαθύ κράτος της Τουρκίας στην περιοχή , να εκσυγχρονιστεί η μουσουλμανική μειονοτητα και να ενταχθεί στην κοινωνία . Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει να δοθεί από το ελληνικό κρατος ευρωπαϊκός προσανατολισμός , αποκόπτοντας την από τους πασάδες της Άγκυρας . Να λειτουργήσει η δικαιοσύνη χωρίς ειδική μεταχείριση – προσέγγιση σε ζητήματα μουσουλμάνων και να εφαρμόζονται οι νόμοι της Χώρας μας χωρίς εξαιρέσεις για να μην διαταραχθούν οι Ελληνοτουρκικες σχέσεις …..

TAGS: