Η υπερφορολόγηση της αριστεράς γονατίζει τους ιδιοκτήτες ακινήτων

0
0
0
s2smodern

Ο φόρος που επιβάλλεται στα εισοδήματα από ενοίκια, ο ΕΝΦΙΑ και η εισφορά αλληλεγγύης δημιουργούν ένα ασφυκτικό φορολογικό περιβάλλον για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στο ταμείο της Εφορίας καταλήγουν έως τέσσερα ενοίκια από αυτά που εισπράττουν τον χρόνο οι φορολογούμενοι που εκμισθώνουν ακίνητα.τα ακίνητα έχουν δεχθεί απανωτά φορολογικά χτυπήματα με τα χαράτσια να έχουν αυξηθεί κατά περίπου 550. Και φέτος οι έχοντες εισοδήματα από ακίνητα θα κληθούν να πληρώσουν μεγάλα ποσά φόρου με συντελεστές που ξεκινούν από 15% από το πρώτο ευρώ εισοδήαμτος και φθάνουν έως και το 45%. Εκτός από το φόρο για τα εισοδήματα από τα ενοίκια θα πληρώσουν ειδική εισφορά αλληλεγγύης που επιβάλλεται στα εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ με συντελεστές από 2,2% έως 10%, ΕΝΦΙΑ αλλά και συμπληρωματικό φόρο αν η ακίνητη περιουσία τους υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Την ώρα που οι φόροι στην ακίνητη περιουσία των Ελλήνων εκτοξεύονται στα ύψη τα εισοδήματα από ακίνητα κατέγραφαν στα χρόνια της κρίσης κατακόρυφη πτώση.

Στην επταετία 2010-2016 χάθηκαν εισοδήματα από ακίνητα ύψους 2,9 δισ. ευρώ. Το ίδιο διάστημα οι φόροι που εισπράχθηκαν από τη φορολόγηση της περιουσίας από 500 εκατ. ευρώ μετά και την επιβολή του ΕΝΦΙΑ έφτασαν τα 3,2 δισ. ευρώ…

Φόροι, Χαράτσι, Ακίνητα, Ιδιοκτήτες