Αντιπροσωπεία Αφρικανικών χωρών συναντήθηκε με τον Πούτιν, μεσολαβώντας για τον πόλεμο

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα, επικεφαλής της αντιπροσωπείας των Αφρικανών μεσολαβητών για την ουκρανική σύγκρουση, δήλωσε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι “ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει” στην Ουκρανία.

 

Η αντιπροσωπεία Αφρικανών ηγετών που προσπαθεί να μεσολαβήσει στη σύγκρουση της Ουκρανίας είπε στον Ρώσο πρόεδρο ότι ήρθε η ώρα να διαπραγματευτεί το τέλος των μαχών οι οποίες βλάπτουν ολόκληρο τον κόσμο, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Ο πόλεμος δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα (…). Ο πόλεμος αυτός πρέπει να τελειώσει”, δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του ενοίκου του Κρεμλίνου και των Αφρικανών μεσολαβητών στην Αγία Πετρούπολη.

 
 

“Είναι προς το κοινό μας συμφέρον ο πόλεμος αυτός να τελειώσει”, επέμεινε, τονίζοντας ότι οι αφρικανικές χώρες “επηρεάζονται αρνητικά” από αυτή τη σύγκρουση.

Εκτός από τον Ραμαφόζα, η αντιπροσωπεία περιλαμβάνει άλλους τρεις προέδρους: τον Μάκι Σαλ της Σενεγάλης, τον Χακάιντε Χιτσιλέμα της Ζάμπιας και τον Αζάλι Ασουμάνι των Νήσων Κομορών — ο Ασουμάνι ασκεί ταυτόχρονα και την προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης — καθώς και εκπροσώπους του Κονγκό, της Ουγκάντας και της Αιγύπτου.

 

Η αντιπροσωπεία έφτασε στην Αγία Πετρούπολη για να συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν, μετά το ταξίδι της την προηγουμένη στο Κίεβο για συνομιλίες με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

“Είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε, να ακούσουμε τη φωνή του ρωσικού λαού”, δήλωσε ο πρόεδρος των Νήσων Κομορών Αζάλι Ασουμάνι. “Είμαστε εδώ για να πείσουμε τις δύο χώρες να πάρουν τον δρόμο του διαλόγου”, πρόσθεσε.

TAGS: