Τουρκικές επιθέσεις σε κουρδικές περιοχές, 16 νεκροί

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας άμαχος, σκοτώθηκαν σε επιδρομές με drone από τουρκικές δυνάμεις σε περιοχές που ελέγχονται από κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

 

«Η Τουρκία έχει εντείνει πολύ τις επιθέσεις με drones από την αρχή της εβδομάδας», σκοτώνοντας 15 από τις τάξεις των κουρδικών δυνάμεων και του συριακού καθεστώτος μόνο χθες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός «εξουδετέρωσε 16 τρομοκράτες» στη Συρία, χαρακτηρισμός που χρησιμοποιεί η Άγκυρα για τους Κούρδους μαχητές.

 

Οι βομβαρδισμοί έγιναν κυρίως στις περιοχές Ταλ Ριφάατ και Μανμπίτζ (βόρεια), κοντά στα τουρκικά σύνορα και τις οποίες η Άγκυρα απειλεί τακτικά με επιθέσεις. Ο συριακός στρατός αναπτύσσεται γύρω από αυτές τις περιοχές.

Οι κουρδικές δυνάμεις στην Μανμπίτζ ανακοίνωσαν ότι έξι μαχητές σκοτώθηκαν.

 

Το Παρατηρητήριο επιβεβαίωσε αυτό τον απολογισμό και ανέφερε ότι ένας άμαχος που εργαζόταν για την αυτόνομη κουρδική διοίκηση στη Μανμπίτζ σκοτώθηκε επίσης.

Σύμφωνα με το OSDH, πέντε Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν επίσης από επίθεση τουρκικού drone στο Ταλ Ριφάατ.

 

Πιο ανατολικά, τέσσερις μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), στις οποίες κυριαρχούν Κούρδοι και υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον, σκοτώθηκαν σε επίθεση που είχε στόχο το όχημά τους στην επαρχία Χάσακε, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.

Οι SDF είχαν πρωτοστατήσει στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Η Τουρκία, της οποίας οι στρατιώτες είναι παρόντες σε περιοχές της βόρειας Συρίας, απειλεί τακτικά να εξαπολύσει μεγάλη επίθεση κατά των SDF, τα μέλη των οποίων θεωρεί «τρομοκράτες».

Η Άγκυρα λέει ότι θέλει να δημιουργήσει μια «ζώνη ασφαλείας» πλάτους 30 χιλιομέτρων στα νότια σύνορά της.

 
TAGS: