x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

«Αύξηση στις γραμμές παραγωγής των αμυντικών βιομηχανιών λόγω Ουκρανίας» θα συζητήσουν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ! Τα ΕΑΣ;

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την αύξηση των αμυντικών παραγωγών τους για να μπορέσουν να συνεχίσουν να τροφοδοτούν την Ουκρανία με πυρομαχικά. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και το ερώτημα είναι αν στην Αθήνα το έχουν καταλάβει ή αν ο κ.Μητσοτάκης στην επόμενη κυβέρνηση του θα επιμείνει να κάνει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό…πάρκο υπουργείων.

 

Λίγο πριν τις εκλογές ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν επισκέφθηκε τα ΕΑΣ Υμηττού και ζήτησε να μπει μπροστά η γραμμή παραγωγής! Δήλωσε ότι αναλαμβάνει η ΕΕ και το κόστος των όποιων εργασιών συντήρησης χρειάζονται!

Συνεπώς η επόμενη ελληνική κυβέρνηση δεν θα έχει καμία δικαιολογία να μην εκμεταλλευθεί -όπως όλες οι υπόλοιπες χώρες- την ευκαιρία που παρουσιάζεται για τα ΕΑΣ.

 

Οι δηλώσεις Στόλντεμπεργκ

Η υποστήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς η Ουκρανία αρχίζει την αντεπίθεσή της εναντίον της Ρωσίας.

 

«Η υποστήριξη που οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν στην Ουκρανία εδώ και πολλούς, πολλούς μήνες, κάνει πράγματι τη διαφορά στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ δήλωσε ακόμη πως οι υπουργοί Άυνας της Ατλαντικής συμμαχίας και βιομηχανικοί εταίροι θα συζητήσουν πώς θα αυξήσουν περαιτέρω την αμυντική παραγωγή.

 

Ο Στόλτενμπεργκ είπε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πως η γενική προδιαγραφή για τις χώρες του ΝΑΤΟ να δαπανούν το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα «δεν είναι μια οροφή, αλλά το ελάχιστο που πρέπει να επενδυθεί για την κοινή ασφάλειά μας».

Η Ιαπωνία συζητά προμήθεια οβίδων στις ΗΠΑ για να βοηθήσει (WSJ) Νορβηγία και Δανία θα στείλουν 9.000 οβίδες στο Κίεβο

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας βρίσκεται σε συνομιλίες για την προμήθεια οβίδων στις ΗΠΑ, ώστε να βοηθήσει την Ουάσιγκτον να στείλει περισσότερα πυρομαχικά του πυροβολικού στην Ουκρανία και να βοηθήσει κατ’ αυτόν τον τρόπο τα στρατεύματα του Κιέβου στην αντεπίθεσή τους, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το Τόκιο μελετά το ενδεχόμενο να στείλει οβίδες 155 χιλιοστών στον αμερικανικό στρατό, εξήγησε η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές της ενημερωμένες για τις διαπραγματεύσεις, προκειμένου να παρακάμψει τη νομοθεσία που απαγορεύει την εξαγωγή όπλων και πυρομαχικών σε εμπόλεμα κράτη.

Στο μεταξύ οι κυβερνήσεις της Νορβηγίας και της Δανίας συμφώνησαν να δωρίσουν επιπλέον 9.000 οβίδες στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας. Η Νορβηγία θα προμηθεύσει τις οβίδες και η Δανία πυροκροτητές, διευκρίνισε.

Τα πυρομαχικά που θα διατεθούν στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις θα αναπληρωθούν με την αγορά νέων, κατά την ίδια πηγή.

 
 
TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software