Μέλος της κυβέρνησης εμπλέκει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής

-Αγγελής.jpg
0
0
0
s2smodern

Μέλος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εμπλέκει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής για παρεμβάσεις στην υπόθεση «Novartis», ενώ σε επιστολή του ισχυρίζεται ότι για το όλο θέμα είχε ενημερώσει τόσο την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου.

Ο Ιωάννης Αγγελής αναφέρει πως ο «πανίσχυρος κ. Ρασπούτιν» είναι «μέλος της κυβέρνησης και έχει τη δυνατότητα να διορίζει "παιδιά και νύφες" ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της δικαιοσύνης, "ενδεχομένως δε και ατόμων της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου". Στην επιστολή του αναφέρει ακόμα πως «από κοινού με την κα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Ξένη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και στα πλαίσια των καθηκόντων μας, είχαμε ενημερώσει τον κ. υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, σχετικά με "τον δικονομικώς στραβό δρόμο" που είχε λάβει η ανακριτική πορεία της υπόθεσης NOVARTIS, αλλά και για το εν γένει "αλαλούμ" που επικρατούσε στη λεγομένη Εισαγγελία καταπολέμησης διαφθοράς, λόγω της ανεπάρκειας των διενεργούντων αυτήν (έρευνα NOVARTIS)».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου σε δήλωση αναφέρει ότι «όσον αφορά τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή τού κ. Αγγελή τα μόνα ζητήματα που μου είχε θέσει ήταν η άποψή του σε σχέση με δημοσιεύματα, καθώς και η προσωπική του νομική άποψη σχετικά με τη μελλοντική συγχώνευση των ειδικών εισαγγελιών. Οποιαδήποτε άλλωστε ενημέρωσή μου, επιτρέπω να αφορά μόνο αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντά μου, προκαλώντας πάντοτε ακόλουθα τη νόμιμα προβλεπόμενη διαδικασία».

Ετικέτες: κυβέρνηση NOVARTIS Εμπλοκή Αγγελήςe-genius.gr ...intelligent web software