x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Πάρης Παπαδάκης: «Ο Έβρος ματώνει – Το θέμα των καλυβών είναι ακόμα μετέωρο, τα πρόστιμα στην Εφορία τοκίζονται»

| Πατριωτικός Χώρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Από τις καλύβες του Έβρου στα έδρανα της Βουλής

Μία βαρυσήμαντη προσωπικότητα φιλοξενούμε σήμερα. Πρόκειται για τον Πάρη Παπαδάκη, αγωνιστή, υπερήφανο Ακρίτα, ο οποίος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και φυσικά Βουλευτής για τις λίγες ώρες που έμεινε η βουλή. Δίνει τον αγώνα του για τις δεύτερες εκλογές του Ιουνίου. Μας απαντάει για όλα τα μείζονα ζητήματα της περιοχής του.

Γράφαμε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023: «Την τέταρτη έδρα κερδίζει η «Ελληνική Λύση» στον Έβρο με τον Πάρη Παπαδάκη, που είναι τελικά πρώτος με  2.907 σταυρούς, περίπου 300 περισσότερους από τον Μαργαρίτη Κίρκο που συγκέντρωσε 2.593 ψήφους. Τον Πάρη Παπαδάκη τον γνωρίσαμε ως Πρόεδρο του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» και μέσα από τους αγώνες του για τις θρυλικές καλύβες του Έβρου! Έναν αγώνα που υπόσχεται να τον συνεχίσει μέχρι τέλους!».

Στον Χάρη Μπερτίδη

  • Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτήν την στιγμή οι Ακρίτες μας στον Έβρο;

Κατ’ αρχήν θέλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία. Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Έβρο είναι πολλά και διαχρονικά. Λέω διαχρονικά γιατί πάντα ο Έβρος ήταν ξεχασμένος από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και μας επισκέπτονται εθιμοτυπικά και συμβολικά. Ένα από τα κυριότερα προβλήματα είναι το δημογραφικό που συνδυάζεται με την υπανάπτυξη. Ο πληθυσμός του Έβρου την τελευταία δεκαετία μειώθηκε κατά 20.000 περίπου. Ο Έβρος ματώνει, τα χωριά αδειάζουν διότι δεν υπάρχουν εργασίες και κίνητρα για να κρατηθούν οι νέοι στην περιοχή με αποτέλεσμα να μεταναστεύουν είτε στο εξωτερικό είτε στα μεγάλα αστικά κέντρα. Τόσο εγώ όσο και η Ελληνική Λύση φωνάζουμε για ειδικό φορολογικό καθεστώς που πρέπει να υπάρξει στον Έβρο έτσι ώστε να γίνει η περιοχή πόλος έλξης μεγάλων βιομηχανικών επενδύσεων με σκοπό την επίλυση του δημογραφικού. Δεν νοείται τα καύσιμα να πωλούνται στον Έβρο πιο ακριβά από την περιοχή του Κολωνακίου στην Αθήνα, ενώ έχουμε γείτονες την Τουρκία που πουλά την βενζίνη 1 ευρώ και την Βουλγαρία 1,30. Δεν νοείται να έχουμε τους ίδιους συντελεστές φορολόγησης με τα καταστήματα στην Ερμού και στην Τσιμισκή, ενώ οι γείτονές μας έχουν πολύ χαμηλότερη φορολόγηση με αποτέλεσμα να πωλούν σε πολύ πιο χαμηλές τιμές. Δεν νοείται να έχουμε τους ίδιους συντελεστές ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια στα χωριά των 100 κατοίκων με νεότερο κάτοικο ηλικίας 70 ετών, με ακίνητα στην Βουλιαγμένη. Άλλο ένα σοβαρό θέμα που ταλανίζει την περιοχή είναι η λαθρομετανάστευση η οποία σκοπίμως κατά την άποψή μου δεν επιλύεται γιατί κάποιοι βγάζουν πολλά χρήματα από την μπίζνα που λέγεται μεταναστευτικό, και συγκεκριμένα  αναφέρομαι στις ΜΚΟ και τους πολιτικούς που κρύβονται πίσω από αυτές. Φανταστείτε ότι από το 2015 έως το 2019 δόθηκαν από τον ΟΗΕ 2,2 δις για το μεταναστευτικό και από αυτά το Κράτος έλαβε μόνο 90 εκατομμύρια, ενώ τα υπόλοιπα διοχετεύτηκαν στις ΜΚΟ. Για να καταλάβετε ότι δεν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα, σας καλώ τώρα να μπείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου μετανάστευσης για να διαπιστώσετε ότι υπάρχουν οδηγίες για το πως θα μπουν λαθραία στην Χώρα.

  • Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει καλύτερη η φύλαξη των συνόρων μας;

Η φύλαξη των συνόρων μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα εφόσον χτιστεί σε όλο το μήκος του ποταμού (150 χλμ) αντιαρματικός φράχτης  και όχι για οικόσιτα, σαν και αυτόν που έχουμε τώρα.  Πρέπει να υπάρξουν ηλεκτροφόρα σύρματα στον φράχτη γιατί τώρα τον περνάνε εύκολα με σκάλα.  Πρέπει να δοθεί στους συνοριοφύλακες το δικαίωμα της άμεσης επαναπροώθησης στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη των λαθρομεταναστών όπως έγινε και στην Ιταλία η οποία δικαιώθηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Πρέπει να υπάρξει πλαφόν στον αριθμό χορήγησης πολιτικού ασύλου όπως γίνεται και στις ΗΠΑ. Πρέπει να γίνεται ουσιαστικός έλεγχος από τις επιτροπές  και αυστηροποιήση των προϋποθέσεων χορήγησης πολιτικού ασύλου. Δεν μπορεί ο κάθε λαθρομετανάστης να δηλώνει ότι θέλει και αυτό να γίνεται δεκτό χωρίς έλεγχο όλων αυτών που δηλώνει.

  • Γιατί επιλέξατε να εμπλακείτε στην πολιτική με την Ελληνική Λύση;

Επέλεξα να εμπλακώ στην πολιτική με την Ελληνική Λύση διότι ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι αυτοδημιούργητος, μιλά την γλώσσα της αληθείας, δεν τον κρατάνε από τον λαιμό και γι’ αυτό πάντα ομιλεί με στοιχεία και ονόματα. Το κόμμα δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ  και δεν εξαρτάται από τις λίγες και μεγάλες οικογένειες που ουσιαστικά κυβερνούν τον τόπο. Αγωνίζεται για  μια αυτεξούσια Ελλάδα που  δεν ζει με δανεικά και με pass αλλά για μια Ελλάδα με πρωτογενή τομέα, που βασίζεται στα πόδια της αξιοποιώντας τον φυσικό και ορυκτό πλούτο της,  βάζοντας πρώτα την Ελλάδα, πρώτα τους Έλληνες. Αγωνίζεται για την κάθαρση του σαθρού πελατειακού πολιτικού συστήματος θέλοντας να στείλει φυλακή όσους ασέλγησαν και πρόδωσαν την Ελλάδα. 

  • Ποιο είναι το καθεστώς που διέπει σήμερα τις καλύβες του Έβρου; Θα έρθει ποτέ οριστική λύση; Ποιες οι θέσεις του κόμματος πάνω στο μείζον ζήτημα;

Το θέμα των καλυβών ακόμα είναι μετέωρο. Οι κατεδαφίσεις έχουν ανασταλεί για 3η φορά, αλλά τα πρόστιμα στην εφορία ακόμη τοκίζονται, ενώ οι κάτοχοί τους οδηγούνται στην δικαιοσύνη ως κατηγορούμενοι για παράνομη κατάληψη δημόσιας έκτασης. Ενώ θα έπρεπε να επιχορηγούνται που ως εθνοφύλακες φυλάττουν Θερμοπύλες και στέκονται ως φυσικός φράχτης απέναντι στα σχέδια των Τούρκων να γκριζάρουν την περιοχή, το ίδιο το Κράτος τους οδηγεί στην δικαιοσύνη και τους επιβάλλει πρόστιμα για αυθαίρετα κτίσματα ενώ νομιμοποιούν βίλες στην Εκάλη.

  • Οι άνθρωποι που πλαισιώνουν τον σύλλογο «Αινήσιο Δέλτα» συνεχίζουν τον αγώνα τους! Εσείς στηρίζετε και μετά την εκλογή σας τον σύλλογο;

Εγώ συνεχίζω μέχρι και σήμερα να είμαι Πρόεδρος του συλλόγου Αινήσιο Δέλτα και εφόσον εκλεγώ Βουλευτής θα ματώσω για την επίλυση του ζητήματος που είναι μείζονος σημασίας εθνικής ασφάλειας που το κράτος των Αθηνών γνωρίζει αλλά για δικούς της λόγους δεν θέλει να λύσει. Θα ακουστεί η φωνή των Εβριτών αλλά και του συλλόγου μας μέσα στο Κοινοβούλιο και στα Υπουργεία χωρίς χαϊδέματα και στρογγυλέματα.

  • Κλείνοντας, ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους υπερήφανους Ακρίτες του Έβρου;

Το μήνυμά μου είναι ότι ανεξαρτήτως του επιτελικού Κράτους και αυτούς που κυβερνούν τον τόπο, οι Εβρίτες πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες μας γιατί οι μάχες μας είναι συνυφασμένες για την αγάπη της Ελλάδος και των ιερών χωμάτων που πατάμε στον ΕΒΡΟ.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου!

TAGS:


e-genius.gr ...intelligent web software