«Η λάσπη βλάπτει τα εθνικά συμφέροντα» - Ανακοίνωση των εργαζομένων στα ΕΑΣ

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ Υμηττού με ανακοίνωση τους απαντούν σε δημοσίευμα με το οποίο ζητούνται απολύσεις καθώς στοχοποιούνται ως …οι υπεύθυνοι για την καταστροφική πορεία της εταιρείας!!!

 

Η ανακοίνωση:

Η ΛΑΣΠΗ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!

Στις 3 Απριλίου 2021 ο κ. Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός τότε, εξήγγειλε τη δημιουργία «πάρκου» υπουργείων στον εργοστασιακό χώρο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων στον Υμηττό.

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να υποβαθμίσει και να απαξιώσει τη μοναδική βιομηχανική μονάδα παραγωγής μεταλλικών μερών πυρομαχικών, μαζί με τα φιλικά προς αυτόν Μ.Μ.Ε. «βάπτισαν» τον χώρο ως το παλιό εργοστάσιο της π. ΠΥΡΚΑΛ, δίνοντας την εικόνα ενός ερειπωμένου εργοστασίου.

 

Από τότε μέχρι και σήμερα, έχει χυθεί πολύ μελάνι σε άρθρα λάσπης, και αναληθών περιγραφών από τα καθοδηγούμενα Μ.Μ.Ε.

Σε ένα κρεσέντο ανευθυνότητας, αρθρογράφος της ιστοσελίδας nemesishd.gr, «ανακάλυψε» τους υπαίτιους της κακοδαιμονίας των Ε.Α.Σ., οι οποίοι δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό προτείνει αξιολόγηση των εργαζομένων, απολύσεις και «προσλήψεις ικανών νέων ατόμων με όρεξη για δουλειά», όπως γράφει. Εννοεί άραγε τις προσλήψεις μέσω εργολάβου, με κομματικό πρόσημο που έχει υλοποιήσει η σημερινή διοίκηση, αδιαφορώντας για προσόντα και ειδικότητες…;

 

Πληροφορούμε αυτόν τον κύριο αλλά και κάθε άλλον, ότι το πολυτιμότερο στοιχείο της εταιρίας είναι το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο είναι απόλυτα εξειδικευμένο στην παραγωγή πυρομαχικών, πιστοποιημένων κατά ΝΑΤΟ.

Πληροφορούμε επίσης αυτόν τον αρθρογράφο καθώς και κάθε άλλο εντεταλμένο περισπούδαστο δημοσιογράφο, ότι:

Τα Ε.Α.Σ. στον Υμηττό με τους εργαζόμενους του, έχουν παράξει χωρίς καθυστερήσεις πυρομαχικό για το Πολεμικό μας Ναυτικό του οποίου η πλειονότητα της παραγγελίας παραδόθηκε το 2019 και η παράδοση της ολοκληρώθηκε το 1ο εξάμηνο του 2020.Για το λόγο αυτό τα Ε.Α.Σ. έλαβαν επαίνους για την έγκαιρη αυτή παράδοση.

Παραλλαγή παραγγελίας του ίδιου πυρομαχικού, λόγω του σχεδίου του «πάρκου» υπουργείων, οδηγήθηκε στις καλένδες.

Στο ίδιο εργοστάσιο και με τους ίδιους εργαζόμενους παρήχθησαν και παραδόθηκαν το 2019 πυρομαχικά τύπου οπλοβομβίδας στο εξωτερικό ενώ ξεκίνησε η παραγωγή του ίδιου τύπου πυρομαχικού και για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πάλι στο ίδιο εργοστάσιο παράγεται πυρομαχικό για τα ελικόπτερα Απάτσι με μοναδική παγκόσμια πατέντα ως προς το υλικό κατασκευής του.

Στο δήθεν παλιό εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ, παράγονται αυτή τη στιγμή τμήματα σύγχρονου πυραυλικού συστήματος, συμπαραγωγής με άλλες 5 χώρες του ΝΑΤΟ.

Πάλι σε αυτό το εργοστάσιο παρά την αποδυνάμωση του Μηχανουργείου του, κατασκευάζονται εργαλεία και ελεγκτήρες ακριβείας με προδιαγραφές που κανένα μηχανουργείο ιδιώτη δεν μπορεί να κατασκευάσει.

(Τα πυρομαχικά δεν αναγράφονται για ευνόητους λόγους, γιατί εμείς αντιλαμβανόμαστε τον χαρακτηρισμό του χώρου, σε αντίθεση με τη διοίκηση που παραχώρησε όλο το εργοστάσιο για γυρίσματα σήριαλ και ταινιών).

Ο Επίτροπος κ. Τιερί Μπρετόν επισκέφθηκε τόσο το εργοστάσιο του Υμηττού όσο και του Λαυρίου αναγνωρίζοντας την παραγωγική δυνατότητα και ικανότητα για την παραγωγή συγκεκριμένου πυρομαχικού αναγκαίου για το ΝΑΤΟ αλλά και για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο π. Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα, έφτασε στο σημείο να πει ότι «οι Ευρωπαίοι εκτιμούν την εγχώρια αμυντική βιομηχανία πολύ περισσότερο από ότι φαίνεται ότι την εκτιμούν στο εσωτερικό της χώρας». Ο νοών νοείτω!

Παρ’ όλα αυτά οι ίδιοι κύκλοι δημοσιογραφούντων αλλά και τεχνοκρατών θέλουν το παραγωγικό εργοστάσιο του Υμηττού να κλείνει απαξιωμένο και χωρίς να μετεγκαθίσταται καμία γραμμή παραγωγής, παρά την αντίθετη άποψη των Γενικών Επιτελείων, αρκεί να υλοποιηθεί το «όραμα» Μητσοτάκη.

Η λάσπη βλάπτει τα Εθνικά μας συμφέροντα γιατί τα πυρομαχικά είναι αναγκαία όχι μόνο για το ΝΑΤΟ αλλά και για την Εθνική μας άμυνα!

Τα σύνορα δεν θωρακίζονται με διάλυση της αμυντικής βιομηχανίας και των Ελληνικών Αμυντικών Συστηματων.

 
TAGS: