Πρώην πρωθυπουργός συνελήφθη μετά από έρευνα στα οικονομικά του κόμματος! Στη Σκωτία…

| Επικαιρότητα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η πρώην πρωθυπουργός Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον συνελήφθη και τελεί υπό αστυνομικό κράτηση, στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του κόμματος SNP, ανακοίνωσε η Αστυνομία της Σκωτίας.

 

Η Αστυνομία της Σκωτίας ανέφερε ότι η πρώην αρχηγός του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP) – η οποία παραιτήθηκε από τη θέση της νωρίτερα το 2023 μετά από οκτώ χρόνια στο αξίωμα αυτό – βρίσκεται υπό κράτηση και ανακρίνεται.

«Σήμερα, Κυριακή 11 Ιουνίου, συνελήφθη μια 52χρονη γυναίκα ως ύποπτη σε σύνδεση με τη συνεχιζόμενη έρευνα για τη χρηματοδότηση και τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας», ανέφερε η αστυνομία.

 
 

Η σύλληψη της Στέρτζον έρχεται μετά τη σύλληψη του συζύγου της Πίτερ Μέρελ τον Απρίλιο. Ο Μέρελ και ο Σκωτσέζος βουλευτές Κόλιν Μπίτι, ο οποίος ήταν ταμίας του SNP εκείνη την περίοδο, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες εν αναμονή περαιτέρω έρευνας.

Εκτός από τις συλλήψεις, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε μια σειρά ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του σπιτιού των Μέρελ και της Στέρτζον – όπου μια σκηνή της αστυνομίας είχε στηθεί στον κήπο – καθώς και στα κεντρικά γραφεία του SNP στο Εδιμβούργο.

 
TAGS: