Εγκαίνια - εξπρές στο τζαμί του Βοτανικού από τον ΣΥΡΙΖΑ

episkeyh-toy_3--2.jpg
0
0
0
s2smodern

Επισήμως άνοιξε σήμερα το Ισλαμικό Τέμενος των Αθηνών, παρουσία του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου καθώς έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζει ότι θα κερδίσει και την ψήφο των μειονοτήτων και εγκαινίασε το ισλαμικό Τέμενος στον Βοτανικό χωρίς να έχει αποπερατωθεί, για να δοθεί στους μουσουλμάνους της Αθήνας. Δεν ήταν να εγκαινιαστεί τώρα το τζαμί αλλά κατόπιν αφόρητων πιέσεων από τις πρεσβείες του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας η κυβέρνηση προχώρησε στα άμεσα εγκαίνια.

Εν αρχή υπήρχε η σκέψη να αφήσει την «καυτή πατάτα» στη ΝΔ αλλά τελικά υπήρξε αντίδραση από Κατάρ, Σ.Αραβία και διαμένοντες στην χώρα μουσουλμάνους διότι φοβήθηκαν ότι η ΝΔ αν και στο τέλος θα το εγκαινίαζε θα το καθυστερούσε με αναβολές. Στη ΝΔ πάλι ανακουφίστηκαν καθώς δεν θα δεχτούν αυτοί το πολιτικό κόστος και η κυβέρνηση τους διευκόλυνε κατά πολύ. Άλλωστε θυμίζουμε ότι το θέμα της ανέγερσης του τζαμιού ξεκίνησε επί κυβέρνησης ΝΔ από την τότε υπουργό Παιδείας Μ.Γιαννάκου. Η τελετή εγκαινίασης του ναού στην περιοχή του Βοτανικού, έγινε όπως είχε προγραμματιστεί, με δεκάδες μουσουλμάνους της πρωτεύουσας αλλά και φορείς της Πολιτείας να παρίστανται.

Για την ολοκλήρωση των εργασιών δεν απομένουν παρά ελάχιστες λεπτομέρειες στο εσωτερικό του κτιρίου, ενώ την ίδια στιγμή η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου έχει περατωθεί. Το Τέμενος θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, για τη διευθέτηση των εσωτερικών χωρών του τεμένους έχει υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων των μουσουλμανικών δογμάτων που εκπροσωπούνται στην Αθήνα. Στον περίβολο του ναού έχουν φυτευτεί δέντρα και φυτά και έχει χτιστεί ένα μαρμάρινο συντριβάνι. Παρά την ολοκλήρωση των εργασιών πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστεί ιμάμης, με την απαιτούμενη υπουργική απόφαση να εκκρεμεί. Αφού περιηγήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο και η το εσωτερικό του τεμένους, και αφού συνομίλησε με τον ιμάμη, ο κ. Γαβρόγλου είπε πως αναμένεται τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσει η λειτουργία του λατρευτικού χώρου. 

Ετικέτες: Σύριζα Τέμενος Βοτανικός Εγκαίνιαe-genius.gr ...intelligent web software