x 
Καλάθι - 0,00 €

Καλάθι

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Ελεύθερη Ώρα

Καθρεφτιστείτε στα όσα λέει ο Ερντογάν!

Επιμένει στο εθνικό του όραμα ενώ εμείς

νοιαζόμαστε για τη διαχείριση της εξουσίας!!!

Τι να τα κάνεις τα Ραφάλ

όταν δεν έχεις ασθενοφόρα;

Και ο πολιτικός κόσμος της χώρας και όλοι εμείς οι πολίτες νομίζω πως πρέπει να συνέλθουμε και να δούμε κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα γιατί αυτά που βλέπουμε και ακούμε είναι εντελώς αστεία!!! Και πριν και τώρα ενώ οδηγούμαστε στις εκλογές το μόνο που ακούμε από τους πολιτικούς μας είναι το πώς θα διαχειριστούν την εξουσία. Ούτε λέξη για το μέλλον της χώρας, ούτε άποψη, ούτε όραμα, ούτε πρόγραμμα για την πορεία της Ελλάδας και το μέλλον της! Λες και είναι διαχειριστές μιας πολυκατοικίας! Και τουλάχιστον να ήξεραν…Οι περισσότεροι μιλάνε με “σκονάκια” λες και είναι μαθητές σε εξετάσεις! Αγνοούν το βάθος των θεμάτων. Είναι αμελέτητοι και ανυποψίαστοι σε θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής και το μόνο που κατορθώνουν είναι να αποστηθίσουν τα όσα τους υπαγορεύουν τα κομματικά επιτελεία. Δεν τολμούν γιατί δεν κατέχουν τη γνώση να αντιπαρατεθούν σε μια ελεύθερη συζήτηση. Αν τους κάνεις μια ερώτηση δεν μπορούν να δώσουν απάντηση και διασώζονται λέγοντας γενικότητες και αοριστολογίες!

Το δυστύχημα για όλους μας είναι ότι οι αρχηγοί των τριών τουλάχιστον κομμάτων δεν έχουν αναδειχθεί σε ηγέτες! Τι μας λένε δηλαδή εδώ και 20 μέρες οι Μητσοτάκης, Τσίπρας και Ανδρουλάκης; Ό πρώτος μας υπόσχεται καλύτερες δουλειές και καλύτερους μισθούς σε ένα περιβάλλον σταθερότητας και μονοκρατορίας του ενός ανδρός για να κάνει αλλαγές! Ποιες; Πού; Σε τι; Ο δεύτερος επιδιώκει να ανατρέψει το οδυνηρό αποτέλεσμα και να είναι η αντιπολίτευση που θα ελέγχει τις αυθαιρεσίες του πρώτου! Και ο τρίτος ευελπιστεί να υπερνικήσει τον δεύτερο για να είναι το νούμερο 2! Είναι τέτοια η αποτυχία του συστήματος που ενώ αποκτήσαμε Ραφάλ και φρεγάτες, δεν έχουμε ασθενοφόρα για να σώζουμε τους ασθενείς και ο κόσμος πεθαίνει στις καρότσες των ημιφορτηγών ή στον δρόμο!!!

Πολιτικοί και δημοσιογράφοι - παρουσιαστές που διαχειρίζονται την εκλογική επικαιρότητα δεν μας είπαν ως τώρα τι θα κάνουν αν αύριο κληθούν να διαχειριστούν τα εθνικά θέματα στο Αιγαίο, στη Θράκη και στην Κύπρο! Θα αποδεχτούν συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο; Θα δεχτούν αποστρατικοποίηση των νησιών; Θα απορρίψουν τα δύο κράτη στη Κύπρο; Θα καταγγείλουν τα Σκόπια που δεν τηρεί τη συμφωνία των Πρεσπών; Τι θα κάνουν με τις περιουσίες των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου; Πώς θα αντιμετωπίσουν τον Ράμα που αρνείται το συνυποσχετικό και μας εμπαίζει κατάμουτρα; Θα αναγνωρίσουν το Κόσοβο; Και ως πότε θα είναι η Ελλάδα εχθρός της Ρωσίας; Τσιμουδιά! Κουβέντα! Ποιο θα είναι το μέλλον της Ελλάδας; Ποιοι είναι οι γεωπολιτικοί της στόχοι; Το εκλογικό σώμα έχει μεσάνυχτα! Κι όμως θα πάει στις 25 του μηνός και θα ψηφίσει; Τι; Ποιόν; Γιατί;

Μπροστά σ’ αυτή τη μίζερη και επικίνδυνη κατάσταση, βλέπουμε την άλλη πλευρά να είναι έτοιμη να προχωρήσει στους στόχους της αφού εμείς έχουμε παραιτηθεί των δικαιωμάτων και των διεκδικήσεών μας. Μπορεί η Τουρκία να είναι ο προαιώνιος εχθρός, μπορεί να μη δεχόμαστε την ύπαρξή της, μπορεί ορισμένοι να επιμένουν στην κατευναστική πολιτική και να επιθυμούν κοινή συνύπαρξη και συνεργασία, μπορεί να είμαστε αντίθετοι σε όλα, αλλά η ζωή προχωρά και τίποτα δεν είναι στάσιμο. Λυπάμαι που το σημειώνω, αλλά απέναντί μας έχουμε έναν ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας όσο και αν πολλοί εχθρεύονται τον Ερντογάν. Τι μας είπε και μας το υπενθυμίζει καθημερινά ο Τούρκος σύγχρονος Σουλτάνος;

Ο Ταγίπ Ερντογάν έχει όραμα για τη χώρα του. Την ανέδειξε σε παγκόσμιο επίπεδο και έγινε ισότιμος συνομιλητής των μεγάλων δυνάμεων. Μπορεί να διέρχεται η Τουρκία οικονομική κρίση αλλά σε όλα τα άλλα επίπεδα έχει προόδους. Κυρίως στην εξωτερική πολιτική και διπλωματία, υπεροχή που οι δικοί μας δεν το έχουν καταλάβει ακόμα! Κυρίως όμως έχει αυτοπεποίθηση και πρόγραμμα που αποδίδει. Ο Ερντογάν μετουσίωσε τη βυζαντινή αυτοκρατορία μέσα στον Οθωμανισμό και εμφανίζεται ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο παγκόσμιο στερέωμα. Μίλησε μπροστά στην αφρόκρεμα της χώρας του και σε επίπεδο συμβόλων είχε δίπλα του τη σύζυγό του και αριστερά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, εκπρόσωπο της Χριστιανοσύνης και δεξιά του τον Μεγάλο Ιμάμη της σουνιτικής πλειοψηφίας της Τουρκίας και του Ισλάμ! Και εξέφρασε το σύγχρονο δόγμα της χώρας του ότι τα σύνορά της δεν είναι τα 780χλμ του χάρτη αλλά από την Ανατολή ως την Αμερική, τα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο! Ότι τα σύνορα της Γαλάζιας Πατρίδας και τα δικαιώματα των Τούρκων απανταχού είναι αδιαπραγμάτευτα! Εξοχος διεθνής παίκτης της γεωπολιτικής έστειλε τα μηνύματά του στη διεθνή κοινή γνώμη, στον μουσουλμανικό κόσμο της υφηλίου και σε όλους τους χριστιανούς όλων των δογμάτων. Γνώστης της πολύπλοκης διπλωματικής γλώσσας έστειλε μηνύματα στη Λιβύη, στην Συρία, στην Αρμενία, στο Κόσοβο, στην Αλβανία, στα Σκόπια, στη Σομαλία, και την Κύπρο, διαχειριζόμενος όλα τα πολιτιστικά στοιχεία και τα διαχρονικά σύμβολα των πολιτισμών, της θρησκείας, των εκκλησιών, της τέχνης και της κουλτούρας, που τόσο έχουμε παραθεωρήσει στη χώρα μας! Οι Σκοπιανοί μιλάνε για τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Μακεδόνες προγόνους τους. Οι Τούρκοι μιλάνε για το μωσαϊκό των πολιτισμών που βρήκαν, ενσωμάτωσαν και οικειοποιήθηκαν. Εμείς γιατί μιλάμε αδέλφια; Για το αν καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ ή για το αν θα είναι αρχηγός της αντιπολίτευσης ο Ανδρουλάκης; Λίγη ντροπή ρε….



e-genius.gr ...intelligent web software