Η Χρυσή Αυγή αναζητά συμμάχους!

plevris_mixaloliakos.jpg
0
0
0
s2smodern

Γράφει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου

Οι ώρες που απομένουν προκειμένου να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των διεργασιών που συμβαίνουν αυτή την στιγμή στον πατριωτικό χώρο δεν είναι και πάρα πολλές. Προσωπικά θεωρώ απώτατο όριο την Τετάρτη – Πέμπτη, προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία όσοι είναι να καταλήξουν σε συμφωνία. Τα νέα, που πλέον επιβεβαιώνονται από κάθε πλευρά, λένε ότι αυτή την στιγμή όλοι μιλούν με όλους.

Ειδικά τα κόμματα τα οποία έχουν καταγράψει εκλογικό αποτέλεσμα – οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα – έχουν μπει σε μια διαδικασία επικοινωνίας μεταξύ τους. Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, υπάρχουν αυτή την στιγμή τρείς κυρίαρχες “γραμμές” πιθανών συμμαχιών. Η πρώτη είναι αυτή της Χρυσής Αυγής. Η οποία ήδη από την αρχή της εβδομάδας που πέρασε επέλεξε δύο τρόπους για να προσεγγίσει πρόσωπα και κινήματα του πατριωτικού χώρου. Η πρώτη είναι η κατ' ιδίαν επικοινωνία του Νίκου Μιχαλολιάκου, με ανθρώπους τους οποίους γνώριζε από παλιά, ή είναι επικεφαλής κινημάτων. Η προσέγγιση όμως αυτή, κατά κάποιους “άλλαξε” καθώς μετά την κίνηση του Φαήλου Κρανιδιώτη να πει δημοσίως ότι δέχθηκε πρόταση, την οποία και απέρριψε, θεωρήθηκε πιθανώς “επώδυνη”. Και μάλιστα κάποιες από τις προτάσεις που έγιναν, σύμφωνα με κάποιους ... απεσύρθησαν! Ενώ όπως είμαστε σε θέση να ξέρουμε, προσέγγιση έγινε πρόσφατα από την Χρυσή Αυγή και στον Κώστα Πλεύρη, προκειμένου και αυτός να συμμετέχει στο “Εθνικό Προσκλητήριο” στο οποίο έχει καλέσει ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, αφού υπάρχει σχετικά καλή “αίσθηση” για την συγκεκριμένη συνεργασία. Αλλά την ίδια στρατηγική έχει ακολουθήσει η Χρυσή Αυγή και σε επίπεδο στελεχών κινήσεων και προσωπικότητων. Οπως μαθαίνουμε ο αριθμός των ανθρώπων που είτε εκπροσωπούν κινήσεις (ειδικά στα βόρεια της χώρας), είτε έχουν αυτόνομη πολιτική πορεία σε τοπικό επίπεδο και ο οποίος έχει προσεγγισθεί μέσω “κοινών γνωστών” είναι μεγάλος. Ακόμη και κάποιοι με τους οποίους έχουν ανταλλαγεί σκληρότατες κουβέντες! Κατά κάποιους αυτή η προσπάθεια “συσπείρωσης” του πατριωτικού χώρου γύρω από την Χρυσή Αυγή – χωρίς να ξέρουμε ακριβώς εάν θα ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΧΑ ή θα δημιουργηθεί κάποιο ενωτικο σχήμα – οφείλεται σε δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν φτάσει στην οδό Μεσογείων και οι οποίες δεν είναι ιδιαίτερα... καλές για το κόμμα! Ομως όλη αυτή η κινητικότητα αναμένεται να κορυφωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακό.

Και πραγματικά οι προτάσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου σε αυτούς που προσεγγίζει είναι ιδιαίτερα “γενναιόδωρες” καθώς φαίνεται ότι έχει γίνει πεποίθηση στην Χρυσή Αυγή, ότι πρέπει να διευρυνθεί εν' όψει των Εθνικών Εκλογών. Και παρόλο που ακόμη δεν έχουν γίνει ανακοινώσεις, επίσημες, υπάρχουν λόγοι να πιστεύει κανείς ότι κάποιοι τουλάχιστον έχουν αποδεχθεί αυτές τις προτάσεις. Και αυτό είναι πολύ πιθανό να επιβεβαιωθεί μέσα στις επόμενες ώρες, αμέσως μετά το β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών, όταν και η προσοχή θα στραφεί αποκλειστικά στις εθνικές εκλογές! Μια πολύ σημαντική παράμετρος πάντως παραμένει το ποιός θα είναι ο σχηματισμός στο πλαίσιο του οποίου θα γίνουν οι συνεργασίες.

Γιατί τις τελευταίες ώρες ολοένα και δυναμώνει το σενάριο, να μην είναι η Χρυσή Αυγή με συνεργαζόμενους, αλλά ένα νέο σχήμα. Με ένα όνομα όπως “εθνικός συναγερμός”, “εθνικό προσκλητήριο” ή κάτι τέτοιο, το οποίο δεν θα ταυτίζει όσους συμμετέχουν με την Χρυσή Αυγή.

Ετικέτες: Χρυσή Αυγή , Εκλογές Ένωση Πατριωτικός Χώρος Διεργασίεςe-genius.gr ...intelligent web software