Νέα εισβολή Τούρκων στη «νεκρή ζώνη» – Παρενοχλούν Έλληνoκύπριους γεωργούς

Turkish_troops-1.jpg
0
0
0
s2smodern

Δεν λένε να κοπάσουν οι προκλήσεις των Τούρκων στη Δένεια, καθώς μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα, σήμερα, Παρασκευή, με το πρώτο φως της μέρας οι Τούρκοι επιχείρησαν να θερίσουν στις περιοχές των Ελληνοκυπρίων γεωργών.

Ο κατοχικός στρατός εντείνει τις προκλήσεις στη νεκρή ζώνη. Μετά τις αποκαλυπτικές εικόνες του Alpha χθες, που έδειχναν Τουρκοκύπριους γεωργούς να θερίζουν χωράφια Ελληνοκυπρίων στη νεκρή ζώνη, χρησιμοποιώντας ως ασπίδα Τούρκους στρατιώτες, στην περιοχή σήμερα έσπευσαν λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών. Οι Ε/κ γεωργοί είναι πυρ και μανία με την κατάσταση, καθώς αυτά που έσπειραν, τα θέρισαν Τ/κ γεωργοί. Μπήκαν με γεωργικά μηχανήματα στα χωράφια προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες των Ε/κ γεωργών. Με την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών, τα χειρότερα αποτράπηκαν, ωστόσο εκπέμπεται SOS για ενδεχόμενες εντάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Την περιοχή επισκέφθηκαν σήμερα Λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών στους οποίους δεν επιτράπηκε από τα Ηνωμένα Έθνη να προσεγγίσουν την περιοχή. Τα Ηνωμένα Έθνη εντατικοποίησαν τις περιπολίες τους σήμερα. Όπως αναφέρει στο SigmaLive ο κοινοτάρχης της Δένειας, άμεσα ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη και για την ώρα απομακρύνθηκαν οι Τούρκοι. Το όλο ζήτημα αφορά ουσιαστικά γη, για την καλλιέργεια της οποίας οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί λάμβαναν στο παρελθόν και επιδοτήσεις από τον ΚΟΑΓ. Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Χριστάκης Παναγιώτου ανέφερε ότι οι κάτοικοι είναι εκτεθειμένοι στον κίνδυνο, ενώ είναι πολύ πιθανό κάποια στιγμή αδυναμίας να συμβεί κάτι το οποίο δεν θα μπορεί να διορθωθεί. Οι Ελληνοκύπριοι γεωργοί στην περιοχή εδώ και χρόνια καλλιεργούν τα χωράφια στη νεκρή ζώνη, ενώ οι προκλήσεις του Αττίλα δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Ενήμερο είναι και το Υπουργείο Εξωτερικών για την όλη κατάσταση.

Ετικέτες: Κύπρος Προκλήσεις Τούρκοι Εισβολή Γεωργοίe-genius.gr ...intelligent web software