Φεύγει ο Μιχαλολιάκος, έρχεται ο Μιχαλόλιας στη Χρυσή Αυγή;

mixalolias-mixaloliakos-660.jpg
0
0
0
s2smodern

Απογοήτευση, ψαλιδίσματα και τίτλοι τέλους στον «πατριωτικό χώρο»

Το δαχτυλίδι της διαδοχής και ο αστάθμητος παράγοντας Κασιδιάρης

Γράφει η Μάχη Γραικού

Για όποιον δεν το πήρε χαμπάρι, η βραδυά των εκλογών ήταν τουλάχιστον... απογοητευτική για τον πατριωτικό χώρο. Η σημαντική νίκη της Νέας Δημοκρατίας επί του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδεύτηκε από την επί της ουσίας λεηλασία των κομμάτων του πατριωτικού χώρου, τα οποία κατέβηκαν στις εκλογές με αρκετά ψηφοδέλτια και για να το πούμε όσο πιο απλά γίνεται, απέτυχαν παταγωδώς! Αυτή η αποτυχία όμως δεν έρχεται μόνη της. Όσο και εάν τα περισσότερα από τα κόμματα θέλουν να το περάσουν στο ύφος του “χάσαμε μια μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο” είναι πολύ πιθανόν στο άμεσο μέλλον να έχουμε δραματικές εξελίξεις. Ας ξεκινήσουμε όμως από το τι συμβαίνει στην Χρυσή Αυγή. Η οποία αντικειμενικά «έφαγε» την μεγαλύτερη σφαλιάρα, χάνοντας σχεδόν το 50% της δύναμής της από τις προηγούμενες εκλογές. Οι οποίες είχαν γίνει σε πολύ χειρότερο κλίμα κατά του κόμματος της οδού Μεσογείων, με φυλακισμένη την ηγετική της ομάδα. Η οποία τότε τα είχε πάει ... καλύτερα, μέσα από τον Κορυδαλλό, από ό,τι προχθές από την άνεση των γραφείων της. Βέβαια υπάρχουν κακές γλώσσες οι οποίες λένε, ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το αποτέλεσμα των εκλογών δεν απασχολούσε ιδιαίτερα την ηγετική ομάδα της οδού Μεσογείων, η οποία είχε στραμμένο το βλέμμα της στα “εσωτερικά” του κόμματος. Και όπου σκοπός ήταν το “ψαλίδισμα” Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να κοπούν τα φτερά του νεότερου και ίσως δημοφιλέστερου στελέχους του κόμματος. Προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα με την πιθανή - σε κάποια χρόνια ή… μήνες; - διαδοχή που αργά ή γρήγορα θα γίνει στο κόμμα, το οποίο για κάποιους πρέπει να μείνει στην... οικογένεια. Και όταν μιλάμε για οικογένεια, δεν αναφερόμαστε στην Ουρανία Μιχαλολιάκου, η οποία έχει τραβηχτεί πίσω (κατέβηκε ως υποψήφια δημοτικός σύμβουλος με τον Κασιδιάρη!), καθώς δεν τύγχανε ιδιαίτερης αποδοχής ούτε καν στα γραφεία της Μεσογείων, πολύ δε περισσότερο στον ευρύτερο κομματικό μηχανισμό, αλλά σε.. ανηψιό, τον δικηγόρο στο επάγγελμα γιό του Τάκη Μιχαλόλια (αδελφό του Νίκου Μιχαλολιάκου αν και με διαφορετικό επίεθετο), ο οποίος αναμένεται να κάνει δυναμική είσοδο και στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Είναι μάλιστα πολύ πιθανόν, να παρουσιαστεί και ως... διεύρυνση η συγκεκριμένη κίνηση, κάτι που όσοι γνωρίζουν τα τεκταινόμενα της Μεσογείων αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό, αφού είναι γνωστό το ότι κάποιοι άνθρωποι θεωρούν εαυτούς “χρυσές εφεδρείες” και προτιμούν να ορίζουν πράγματα χωρίς όμως να εκτίθενται ιδιαίτερα. Όσο για τον Ηλία Κασιδιάρη; Το γεγονός ότι σχεδόν δύο ημέρες έχουν περάσει από το αποτέλεσμα του Δήμου Αθηναίων και δεν υπάρχει ακόμη επίσημη δήλωσή του στα μέσα της Χρυσής Αυγής, ούτε καν μια τυπική της μίας γραμμής, αυτό λέει πολλά.

Η... φτώχεια φέρνει γκρίνια λένε και αυτό ισχύει και για την εκλογική φτώχεια. Αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα της δεξιάς τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με το πού είδε το τι συνέβη με το ευρωψηφοδέλτιο ΛΑΟΣ-ΠΑΤΡΙΕ έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο διαδίκτυο (Facebook): “Ο Ελληνικός λαός έκανε τις επιλογές του οι οποίες είναι εντελώς διαφορετικές απ’ αυτές σε όλη την Ευρώπη. Μακάρι να είναι ωφέλιμες για την Ελλάδα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους σε όλη την Ελλάδα που προσπάθησαν σκληρά για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Η ευθύνη του αποτελέσματος ανήκει στην ηγεσία του κόμματος και η οποία θ’ ανοίξει τον δρόμο στην Νέα Γενιά. Η νέα ηγεσία του κόμματος θα σχεδιάσει την στρατηγική εν’ όψει των Εθνικών εκλογών”. Βέβαια ακόμη δεν είχαν προκηρυχθεί οι εκλογές. Και από ό,τι φαίνεται όσο και εάν το ψάχνουν στην οδό Πραξιτέλους στην Καλλιθέα, δεν βγαίνουν οι ημερομηνίες για να συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, όποια και εάν είναι αυτά. Κι έτσι είναι πολύ πιθανόν να δούμε τον Γ. Καρατζαφέρη ως επικεφαλής του ΛΑΟΣ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σε συνεργασία με ποιόν; Αυτό δεν το ξέρουμε ακόμη και θα πρέπει να περάσει η πρώτη εβδομάδα, ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών για να αρχίσει να σχηματίζεται η εικόνα.

Από την άλλη ο Πάνος ο Καμμένος, μας κούνησε μαντήλι, καθώς επί της ουσίας αυτό που προκύπτει είναι το ότι αποσύρεται από την πολιτική. Ενώ ο Φαήλος Κρανιδιώτης που πήρε σχεδόν 0,7% δεν φαίνεται να έχει σχέδια για συμμετοχή στις εθνικές εκλογές, παρόλο που ο ίδιος λέει ότι θα αποφασίσουν τα όργανα του κόμματος και συγκεκριμένα το Εθνικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει σύντομα. Μοναδικός χαρούμενος ο κ. Βελόπουλος. Ο οποίος σπεύδει να αυτοπροσδιοριστεί όμως εκτός του πατριωτικού χώρου, αναφερόμενος σε αριστερούς που τον ψήφισαν.

Ετικέτες: Χρυσή Αυγή , Κασιδιάρης Μιχαλολιάκος Διαδοχή Μιχαλόλιαςe-genius.gr ...intelligent web software