Ο μεγάλος νικητής Σαλβίνι πάει να πάρει τις Βρυξέλλες

5cebb0122500003300dbc0f3.jpeg
0
0
0
s2smodern

Η Λέγκα του Βορρά, του ιταλού Υπ.Εσωτερικών, Ματέο Σαλγίνι ήταν ένας από τους μεγαλύτερους νικητές στις ευρωεκλογές της Κυριακής αφού κατάφερε να συγκεντρώσει πολύ υψηλό ποσοστό ενισχύοντας τον ρόλο του στον μπλοκ των εθνικιστικών και ακροδεξιών δυνάμεων στους κόλπους της Ε.Ε. αλλά και τη θέση του στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Ιταλίας. Συγκεντρώνοντας σχεδόν το 1/3 των ψήφων (32,42%) και με τη συμμετοχή στο 56%, η Λέγκα θα είναι ένα από τα εθνικά κόμματα με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο κατέχοντας 28 έδρες. Σημειώνεται πως στις εθνικές εκλογές του 2018 είχε συγκεντρώσει περί το 12%.

Ο Σαλβίνι από επικεφαλής ενός περιφερειακού κόμματος στη Βόρεια Ιταλία αναδεικνύεται ως ο πιο σημαντικός πολιτικός στην Ιταλία, η προσωπικότητα του οποίου έχει αντίκτυπο και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Μαζί με την Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία αναδεικνύεται σε ηγετική φυσιογνωμία του της συμμαχίας των εθνικιστικών και ευρωσκεπτικών κομμάτων τα οποία επιδιώκουν να περιορίσουν την επιρροή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εθνικές πολιτικές. Με έναν σταυρό στο χέρι και αυτο-ανακυρησσόμενος ως υπερασπιστής του ιουδαιοχριστιανικών παραδόσεων, ο Σαλβίνι τονίζει πως οι ομοϊδεάτες του σε Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία σημείωσαν επίσης μεγάλες νίκες. «Δεν είναι μόνο η Λέγκα το πρώτο κόμμα στην Ιταλία και της Μαρίν Λε Πεν στη Γαλλία και του Νάιτζελ Φάρατζ στο Ηνωμένο Βασίλειο..

Είναι σημάδια μιας Ευρώπης που αλλάζει». Στο μεταξύ ο εταίρος του στον κυβερνητικό συνασπισμό, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, μπορεί να ενισχύθηκε συγκεντρώνοντας ένα 16,94% (14 έδρες) \αλλά πλέον η διαφορά με τη Λέγκα είναι τέτοια που αλλάζει την ισορροπία μεταξύ των δύο. Σημειώνεται πως ο Σαλβίνι είχε πει πριν τις Ευρωεκλογές πως εάν φέρει ένα δυνατό αποτέλεσμα στις Ευρωεκλογές τότε θα πρέπει να αλλάξει η συμφωνία μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Ετικέτες: Ιταλία Σαλβίνι Ευρώπη Πατριώτης Νικητής Δεξιόςe-genius.gr ...intelligent web software